29 Ağustos 2012 06:50

Hiçbir önlem alınmadı: 1 işçi yaşamını yitirdi

Pendik Kurtköy’de kurulu Alüminyum atölyesinde sıcak su havuzuna düşen ve vücudunun tamamı yanan Ali Ağgez, yanık tedavisi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti. Vinç operatörü olan Ağgez, 9 Ağustosta geçirdiği ‘kaza’nın ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine kaldırı

Hiçbir önlem alınmadı: 1 işçi yaşamını yitirdi
Paylaş

Pendik Kurtköy’de kurulu Alüminyum atölyesinde sıcak su havuzuna düşen ve vücudunun tamamı yanan Ali Ağgez, yanık tedavisi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti. Vinç operatörü olan Ağgez, 9 Ağustosta geçirdiği ‘kaza’nın ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine kaldırılmıştı.

Ağgez’in iş arkadaşları, Ağgez’in ölüm nedeninin alınmayan işçi sağlığı önlemleri olduğunu söyledi. Kazanın gerçekleştiği sırada yaptığı işin Ağgez’in kendi işi olmadığını belirten bir işçi şunları söyledi: “İki metre genişliğinde havuzların içinde kimyasal sıvı ve sıcak su bulunuyor. Bu havuzlarda su ve sıvı eksildikçe görevli arkadaşlar bunları tamamlarlar, bunun nasıl olacağına dair de görevli arkadaşlara bir eğitim vermezler ve tehlikeli olmasına rağmen hiçbir güvenlik önlemi almadılar ve sonuçta bir arkadaşımızı kaybettik. Burada bir havalı karıştırıcı olsaydı durum böyle olmazdı.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül Utanç Müzesi geçmişi bugüne taşıyacak

SONRAKİ HABER

Fisk: Daraya katliamını kim yaptı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...