21 Mayıs 2018 17:00

Sivil Trafik Ekipler Amirliği UBER araçlarını denetledi

İstanbul'da, UBER ve benzeri uygulamalarla taşımacılık yapan araçlar denetlendi; sürücü ve yolculara para cezası kesildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul'da, UBER ve benzeri uygulamalarla taşımacılık yapan araçlara denetlendi. Polisler, sürücü ve yolculara para cezası kesti.

Taksiciler ile UBER sürücüleri arasındaki tartışmalar sürerken polis bugün İstanbul'da denetim yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği'ne bağlı ekipler, İstanbul'un çeşitli yerlerinde UBER araçlarını denetledi.

Kadıköy sivil trafik ekipleri, UBER ve benzeri uygulamalarla taşımacılık yapan araçları durdurdu. Denetim sırasında sürücünün ehliyet ve ruhsatları istenirken yolcuların ise kimlikleri kontrol edildi. Gerekli kontrollerinden ardından tespit tutanağı tutularak ceza kesildi. Bağdat Caddesinde yapılan denetimde 5 araca, "İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak" gerekçesiyle toplam 21 bin 42 TL ceza kesilirken 5 yolcuya ise "Ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak" gerekçesiyle toplam bin 670 TL para cezası yazıldı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

10'uncusu düzenlenen Metin Göktepe Futbol Turnuvası sona erdi

SONRAKİ HABER

UBER aracı zannettikleri minibüsün yolunu kestiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...