10'uncusu düzenlenen Metin Göktepe Futbol Turnuvası sona erdi

Bu seneki organizasyonu genç yaşta hayatını kaybeden Servet Aygün’e ithaf edilen Metin Göktepe Futbol Turnuvası'nın 10'uncusu sona erdi.

21 Mayıs 2018 23:05
Paylaş

Derya DURSUN
İstanbul

Karadolap Spor Kulübü tarafından 10’uncusu düzenlenen Metin Göktepe Futbol Turnuvası sona erdi. İlki 1998’de gerçekleşen turnuva, bu yıl genç yaşta hayatını kaybeden Karadolap Mahallesi sakini ve kulüp yöneticilerinden Servet Aygün’e ithaf edildi.

Bu sene sadece 35 yaş üstü takımların katıldığı turnuvada final karşılaşmasında Yükselenyıldız'ı 5-2'lik skorla mağlup eden Ethem Sarısülük adlı takım şampiyon oldu. Üçüncülüğü ise Ali İsmail Korkmaz adlı ekibi 5-4 mağlup eden Toprakspor elde etti.

Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği turnuvaya, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Eyüp Şubesi ve Alibeyköy Cemevi Başkanı Hüseyin Güzelgül, siyasi parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yöre derneği üyesi de katıldı.

Turnuvada tutuklu PSAKD Erzincan Cemevi yöneticileri unutulmazken "Tutuklu yoldaşlar serbest bırakılsın" pankartı açıldı.

‘ENDÜSTRİYEL FUTBOLUN KARŞISINDA DURUYORUZ’

Açılış konuşmasını yapan Karadolap Spor Kulübü Başkanı Çayan Dursun, 1998’den beri yapılan turnuvanın kendileri için önemli olduğunu söyleyerek "Bu top sahası, Metin Göktepe Turnuvası başladıktan sonra korunabildi ve bu hale getirildi. Bu turnuvayı diğer turnuvalardan ayıran en önemli özelliği futbolu işlevine uygun bir hale getirmesi. Yani futbol bu mahallede dayanışmayı, paylaşmayı, kardeşliği sağlayan bir hal, bir hüviyet aldı” diye konuştu.

Dursun, “Esasında futbol ezilenlerin, yoksulların, işçilerin kendi içindeki dayanışmasını geliştirmek için ortaya çıkmıştır ama sonra para ilişkisiyle bunu bozuşturdular, yarış haline getirdiler. Paranın hüküm sürdüğü bir sektör haline getirdiler. Biz bunlara inat endüstriyel futbolun karşısında duruyoruz, insanlığı önceleyen bir tutum ile bu turnuvaya devam ediyoruz. Geçen sene turnuvayı tutuklu gazetecilere ithaf etmiştik, bu yıl çok genç yaşta aramızdan ayrılan içimizden bir değere, kulübün yöneticilerinden Servet Aygün’e adadık. Turnuvada emeği olan, dayanışma gösteren ve birlikte hareket etmemizi sağlayan başta Servet’in ailesi olmak üzere herkese teşekkür ederiz” dedi.

Turnuvayı düzenleyen kulüp yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür eden Eyüp Pir Sultan Abdal Kültür Şubesi ve Alibeyköy Cemevi Başkanı Hüseyin Güzelgül, “Futbol özgürce yaşamayı, barışı, kardeşliği sağlamak adına yapılıyor ve özgürce yaşamak adına hayatlarını feda eden şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

CHP Eyüp Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar ise kulübün yanında olmaya devam edeceklerini, mahalle ile ilgili olumsuz gelişecek bütün olayları takip edeceklerini söyledi.

KUPA VE PLAKETLER VERİLDİ

Turnuvada Kemal Göksu ve Kasım Mertoğlu’ya centilmenlik kupasını ve gol kralı olan Mehmet Işık’a plaketlerini PSAKD Eyüp Şubesi ve Alibeyköy Cemevi Başkanı Hüseyin Güzelgül verdi.

Turnuvada üçüncülüğe hak kazanan Toprakspor'un Kaptanı Servet Aygün’ün ailesi adına kupayı Vedat Aygün aldı. Aygün, “Bizim için çok önemli bir turnuva. Anılarımız tazelendi, emeği geçen herkese Aygün ailesi adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Turnuva ikincisi Yükselen Yıldız ve şampiyon olan Ethem Sarısülük takımları da kupalarını PSAKD Eyüp Şubesi ve Alibeyköy Cemevi Başkanı Hüseyin Güzelgül’den aldı.

Turnuvada birinci olan Ethem Sarısülük takımı, kupasını Servet Aygün’ün oğlu Toprak Aygün’e verdi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ABD: Tarihteki en güçlü baskı ve yaptırımla İran'ı ezeceğiz

SONRAKİ HABER

Sivil Trafik Ekipler Amirliği UBER araçlarını denetledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...