20 Mayıs 2018 10:27
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mayıs 2018 14:18

Muharrem İnce: Benim en büyük projem huzur

Osmaniye'de konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'Benim en büyük projem huzur. Huzur gelecek memlekete' dedi.

Fotoğraf: CHP Genel Merkezi

Paylaş

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Osmaniye ve Adana'da düzenlenen mitinglerde "Benim en büyük projem huzur. Huzur gelecek memlekete" dedi. Sınav sorularını da milletin oyunu da çaldırmayacaklarını söyleyen İnce "Eğitim dip yaptı. 10 yılda 5 bakan değişti. Biz böyle yapmayacağız. Uzlaşacağız, barışacağız. Bu ülkenin eğitim sistemini bir yıl boyunca tartışacağız. Ülkücülerle tartışacağız. Sosyalistlerle tartışacağız. Muhafazakarlara diyeceğiz ki 'Gel bakalım sen de görüşünü söyle.' Uzlaştıktan sonra yeni bir modele geçeceğiz. Dayatma yok. Uzlaşacağız" ifadelerini kullandı.

İnce'nin Osmaniye'deki açıklamalarından satır başları şöyle:

♦ Gelirken biraz saman tozu yuttum. İyi de oldu. Çocukluğumu hatırladım. Kaşındırıyor biraz ama idare edeceğiz akşama kadar.

♦ 24 Haziran'da seçim güvenliğini sağlayacağız. Avukatlar cüppelerini arabalarında hazır etsinler. 24 Haziran'da her an Ankara'ya çağırılabiliriz. 50 bin avukatla YSK'ya gideceğiz eğer yanlış bir işe girişirlerse. 24 Haziran'dan sonra hukuk güvenliği, sınav güvenliği, can, mal güvenliği sağlayacağız. Çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağız.

♦ Ziraat Bankası'nın medyayla ne işi var? Ziraat Bankası Osmaniye'deki çiftçiye vermiyor, medya patronuna veriyor. 1 milyar lira çiftçiye verilseydi, 100 bin çiftçiye 45 biner lira kredi verilebilirdi

♦ İş dünyasına sesleniyorum. Devleti yönetenler sizden avanta istemeyecek. Bürokrasi size engel olmayacak. İşe başladıktan sonra 3-5 ay sonra mevzuat değişmeyecek.

♦ Ekonomi emir komuta, polisiye tedbirlerle yürümez. Türkler dışarıya para kaçırıyor. Bu da diyor ki 'sana ceza keserim.' Bu ceza kesmeyle değil, demokrasiyi düzeltmekle olur.

♦ Talimatla ekonomi olmaz. Türk vatandaşları bile dışarı para götürüyorsa, sen yabancıyı nasıl çağıracaksın. Kaçtı gitti hepsi. Merkez Bankası başkanını parti genel merkezine çağırarak ekonomi yönetilmez.

♦ Üniversiteleri 'böl' dediğinde bölüyorlarsa, TEOG'u 'kaldırın' dediğinde kaldırıyorsa, Başakşehir maçına 'gidin' dediğinde gidiyorlarsa bu iş olmaz. Böyle devlet yönetilmez.

♦ Tüm sorunlarınızı biliyorum. Kredi kartlarınızı ödeyemiyorsunuz. Traktörünüze mazot koyamıyorsunuz. Ekibim hazır. Tüm sorunları çözeceğiz.

♦ 3B ile sorunları çözeceğiz. Eğitim dip yaptı. 10 yılda 5 bakan değişti. Biz böyle yapmayacağız. Uzlaşacağız, barışacağız. Bu ülkenin eğitim sistemini bir yıl boyunca tartışacağız. Ülkücülerle tartışacağız. Sosyalistlerle tartışacağız. Muhafazakarlara diyeceğiz ki 'Gel bakalım sen de görüşünü söyle.' Uzlaştıktan sonra yeni bir modele geçeceğiz. Dayatma yok. Uzlaşacağız.

♦ Benim en büyük projem huzur. Huzur gelecek memlekete. Büyüyeceğiz.

♦ İmamın, rektörün, hakimin cübbesinde düğme var mı? Hakimin cübbelerini son zamanda çıt çıtlı yaptılar. O düğmeleri sökeceğiz. Bağımsız bir yargı kuracağız. Sonra ekonomik kurulların başında yetkin isimleri getireceğiz. Bizim dünya görüşünü paylaşması gerekmez. İşi biliyorsa onu getireceğiz.

♦ Şeffaf, denetlenebilir bir düzen kuracağız. Denetlenmekten korkmayacağız. Çünkü yolsuzluk yapmayacağız.

♦ Türkiye'nin potansiyeli bir kenarda atıl bekliyor. Türkiye'nin meraları, denizleri atıl. Ne denizcilik gelişmiş ne balıkçılık. İnsan gücü de sanayi de atıl. Türkiye'nin turizm potansiyeli, bereketli, güneş ve rüzgar enerjisi atıl. Biz bunu benim cumhurbaşkanlığımda harekete geçireceğiz.

♦ Çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlayacağız. Dünyadaki yeni meslekleri anlatacağız onlara. Standart meslekler değil, dünyada 4 yıl sonra 16 yeni meslek türeyecek. Geleceği okumaya çalışacağız.

♦ Türkiye 155 milyar dolarlık ihracat, 250 milyar dolarlık ithalat yapıyor. 55 milyar dolar cari açık. Bu döngüyü kıracağız. Kağıt üstünde bir zenginlik değil hesaplama yöntemleri ile yaşanan bir zenginlik değil gerçek bir zenginlik yaratacağız. Türkiye'yi akıl ve bilimle yöneteceğiz.

♦ Dış politikayı ayak üstü demeçlerle, iç politika malzemesi olarak yönetmeceğiz. Hedefimiz Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokmak.

♦ Suriye ile ilgili politikamız net. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de yaşıyor, Suriye'de büyükelçiliğimiz yok. ABD'nin Türkiye'de büyükelçisi yok. Böyle olmaz. Barışacağız. Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık. Bununla konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık.

♦ Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayacağız. Suriye içinde ve dışıda yaşayan herkesin katılacağı bir seçim isteyeceğiz. Suriye'de yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Bunu sağlayacağız. Bizim derdimiz savaş değil barıştırmak.Yazık oluyor bu ülkeye.

♦ Gençlere her yıl 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira gençlik bursu ödeyeceğiz. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Yurt sorunu kalmaycak. Tarikat yurtlarına mahkum kalmayacaksınız.

♦ Cumhurbaşkanı olduğumda çiftçiye mazot 3 lira olacak.

♦ Bizim yönetimimizde oyun oynanırken kural değişmeyecek. Çocukların sınavına 9 ay kala değişiklik yapmaya başladılar, üzerine başka değişiklikler daha yaptılar. 24 Haziran'a sınava girecektiniz, kabine gireceksiniz şimdi. Bu yapılan laubali olduklarını gösteriyor. Şmdi sıra sizde. O sandığa girince bunları paketleyeceksiniz.

İnce konuşmasının ardından, cep telefonu ile mitinge katılanlarla selfie yaptı. Daha sonra kalabalığa karanfil atan İnce, Adana'da vereceği mitinge geçti. (HABER MERKEZİ)


ADANA'DA KONUŞAN İNCE: ÜLKEYİ GENÇLERLE KALKINDIRACAĞIZ

 

Volkan PEKAL
Adana

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Adana Uğur Mumcu Meydanı’ında gerçekleşen mitinginde konuştu. CHP kaynaklarına göre on binlerce kişinin katıldığı coşkulu bir kitle karşısında konuşan İnce, en büyük projelerinin huzur olduğunu belirterek “Türkiye büyüyecek. Türkiye bir hukuk devleti olacak" dedi. Ancak alanda pankart açan OHAL mağduru eğitim emekçilerini görmezden geldi.

Ekonominin yapısal sorunlarının nasıl aşacağından bahsetmeyen İnce çözüm olarak liyakatlı bürokratlar, marka üretme ve “israf ekonomisi yerine insaf ekonomisi”ni gösterdi. İnce bu konuda “Dış ticaret açığı 95 milyon, cari açık 55 milyon dolar. Gençlerde işsizlik ortamı yüzde 20. Önce hukuk devleti olacak. Türkiye'deki adalet sistemine tüm Türkiye inanacak. Ekonomide bürokratları liyakat arayacağız. Merkez bankasına oraları biz söylemeyeceğiz, bağımsız kılacağız. Merkez bankası başkanını CHP genel merkezine çağırmayacağız. Patronlar, devleti yöneten rüşvet vermek zorunda kalmayacaksınız” dedi.  

'TÜRKİYE'NİN MARKASI YOK'

Ekonominin sorununu 'marka sorunu' olarak ifade eden İnce, “Türkiye'nin markası yok, çünkü Türkiye'nin teknolojisi yok. Tekstilde de böyle fason çalışıyoruz, beyaz eşyada da otomobilde de. Şimdi ne yapmamız lazım? Gençler beni iyi dinleyin, bu ülkeyi sizinle birlikte kalkındıracağız. Bizim marka oluşturmamız lazım. Tasarım yapmamız lazım” dedi.

Adaylığını ilk açıkladığında Erdoğan’ın kendisine gariban dediğini hatırlatan İnce, “Hemen hemen aynı zamanlarda meclise girdik, aynı maaşları aldık. Ben nasıl gariban kaldım da sen zengin oldun onu anlamadık” dedi.

Kadınlara da vaatlerde bulunan İnce kadın istihdamını yüzde 50 yapma vaadinde bulundu.

Doğan Holding Demirören grubuna satılırken Ziraat Bankası’nın 1 millyar lira kredi verdiğini ifade eden İnce, “Ziraat bankasının görevi çiftçiyi kalkındırmak. Çiftçiye, KOBİ’ye vermedi. Yüz bin çiftçiye, 45 bin lira vermek yerine 1 kişiye 1 milyar dolar verdi. Yazıktır günahtır” dedi.

KHK İLE İHRAÇ EDİLEN EMEKÇİLERİ GÖRMEZDEN GELDİ

"İşimizi, Öğrencilerimizi geri istiyoruz" diyen Eğitim Sen üyesi ihraç edilen kamu emekçileri de alanda seslerini duyurmak için yer aldı. OHAL mağduru emekçiler OHAL' in kaldırılmasını, kendilerini hukuksuz şekilde ihraç eden KHK'ler iptal edilerek işlerine geri dönme taleplerini dile getirdi. Eğitimde “Kürt kardeş size de ulaşacağız, Ülkücü kardeş size de ulaşacağız, sosyalistlere ulaşacağız, muhafazakar sesleniyorum ben çocuğuma din eğitimi aldırmak istiyorum diyene de sesleniyoruz” diyen, demokrasi vaat eden İnce’nin, kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi, OHAL ve ülkenin KHK’lerle yönetilmesi konusunda bir şey söylememesi dikkat çekti. İhraç edilen Eğitim Sen üyesi öğretmenler bir gün önce CHP İl Yönetimi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile görüşerek yaşadıkları sorunları dile getirdikleri bir metnin İnce’ye ulaştırılmasını istedikleri bilgisini verdi.

'ÇİFTÇİYE MAZOT VAADİ'

Çiftçilere seslenen Muharrem İnce, çiftçiye mazotu 3 liraya verileceğini söyledi. İnce, AKP döneminde Adana'da var olan icra dairesi sayısının 10'dan 14'e yükseldiğini ifade etti. Engelli çocuklara da vaatlerde bulunan İnce, "Başta bütün engelliler olmak üzere 352 bin otizmli çocuktan 25 bini eğitim alıyor. İlk yapacağımız hepsinin eğitim almasını sağlamak olacak" dedi. Türkiye de 4 milyon Suriyeli bulunduğunu dile getiren İnce, Suriye'de toprak bütünlüğünü savunacağız. Yeni anayasa, yeni bir seçimi destekleyeceğiz. Bölgede, Türkiye'de, dünyada barış. Türkiye için de herkesle barışacağız" dedi.

ÖNCEKİ HABER

3 yaşındaki Berkay'a çarpan sürücü hızla kaçtı

SONRAKİ HABER

Erdoğan Bosna Hersek'te: Suikast iddiası haberi bana ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...