20 Mayıs 2018 09:46

AVM’ye ramazan ayarına tepki

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı alışveriş merkezlerinin ramazan dolayısıyla gece yarısından önce kapanmasını istedi.

Fotoğraf: Thuresson/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 2.0)

Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı AVM'lerin ramazan dolayısıyla kapanış saatlerini gece yarısına kadar uzatmasının yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, “Perakende sektörüne darbe vuran bu uygulama kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarların AVM'lerin ramazandaki uygulamaları nedeniyle zor duruma düştüğünü dile getirdi. Haftanın 7 günü saat 10.00-22.00 arasında açık olan AVM'lerde, ramazanda çalışma saatlerinin daha da uzatıldığına işaret eden Palandöken, “Hiçbir Avrupa ülkesinde gece yarılarına kadar açık olan AVM göremezsiniz. Bizim en önemli sorunumuz kuralsızlık. Öte yandan bu AVM'lerde çalışan personeli kimse düşünmüyor. O personellerin de ailesi ve sosyal yaşamı olduğu unutulmamalı” dedi. 

Palandöken, perakende sektörünü düzenleyen yasanın uygulamada yeterli olmadığını belirterek şunları kaydetti: “Gelişmiş ülkelerdeki AVM'ler genellikle şehir dışına açılır ancak bizde trafiğin sıkıştığı, nüfusun kalabalık olduğu yerlere yapıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi ramazan bahanesiyle çalışma saatlerini uzatıyorlar. Perakende sektörüne darbe vuran bu uygulama kesinlikle kabul edilemez. Yerel yönetimler, AVM’lerin ramazanda gece yarısına kadar açık kalmasına müsaade etmemeli.” (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Demirtaş bir an önce tahliye edilsin

SONRAKİ HABER

CNN Türk’te işten çıkarmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...