20 Mayıs 2018 08:10
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mayıs 2018 10:52

Seçim Günlüğü (20 Mayıs 2018) - Oy pusulasındaki sıralama belirlendi

Yüksek Seçim Kurulu'nda, kura çekimi yapıldı. Kura çekimine göre ittifakların ve adayların seçim pusulasındaki yerleri belli oldu.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) aday listesi üzerindeki mesai devam ederken, kulislerde sürpriz bir ismin daha adaylığı konuşulmaya başlandı.

Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve kamuoyu tarafından yakından tanınan tiyatrocu Barış Atay da HDP’den aday oldu.

YSK'DE KURA ÇEKİMİ

24 Haziran seçimlerinde partilerin ve ittifakların oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kura çekimi yapıldı.

Kuraya göre sıralama şöyle:

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı

MUHARREM İNCE TRAKTÖR SÜRDÜ

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, miting için Osmaniye'ye giderken, hasat edilen buğday tarlasında durup, traktör sürüp saman balyaladı. Muharrem İnce, dün gece geldiği Adana'dan, miting için karayoluyla Osmaniye'ye giderken, yol üzerindeki Ceyhan ilçesinde hasat edilen buğday tarlasındaki çiftçileri ziyaret etti. Burada traktöre binen İnce, saman balyaladı. Bir süre çiftçilerle sohbet eden İnce, daha sonra, Osmaniye'ye geçti.

HDP: DEMİRTAŞ BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLSİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demirtaş’ın tahliyesi için yapılan başvurunun bir an önce sonuçlandırılarak Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşmasını talep etti. Diğer cumhurbaşkanı adaylarının Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki açıklamalarına da değinen Temelli, açıklamaların Türkiye’nin çok uzaklaştığı demokrasi kültürüne bir katkı olduğunu ifade etti. 

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ SONA YAKLAŞIYOR

AKP-MHP’nin ortak kararıyla alınan baskın seçimlere 35 gün gibi kısa bir süre kalırken, seçimlere katılacak partilerin genel merkezlerinde milletvekilliği adaylık listeleri hareketliliği halim. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulması için son gün yarın.

DEMİRTAŞ'A KENDİ RÖPORTAJINI OKUMASI ‘TEHLİKELİ’ BULUNDU!

HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a, annesinin demeci ve fotoğrafları bulunduğu gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesinin Pazar ekinin verilmemesinin ardından bir sansür de BirGün gazetesine geldi. Demirtaş’ın yazılı sorularına verdiği yanıtlardan oluşan röportaj gerekçe gösterilerek gazetenin sayısına cezaevi yönetimi tarafından alıkonuldu.

DİYARBAKIRLI SEÇMENLER: BİZDEN ERDOĞAN'A OY ÇIKMAZ

24 Haziran’da sandık başına gitmeyi bekleyen Diyarbakırlı seçmenler, tercihlerini 'Bizden Erdoğan’a oy çıkmaz' diyerek gösterdi. 

İSTANBUL ESENYURT'YA SEÇİM NABZI

Bu müdahale ve tabii bir yılda yaşananlar Esenyurt’u nasıl etkiledi? Seçmen ne diyor? Bu sorulara yanıt aramak ve bir yıl önce referandumdan bu yana değişen bir şey var mı görmek amacıyla, 16 Nisan’dan önce gittiğimiz kahve ve derneklere yeniden gittik, onlarca kişiyle konuştuk.

ÖNCEKİ HABER

Milletvekili aday listeleri mesaisinde sona doğru

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi’nde okuyan 5 öğrenci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...