Veliler, öğrencilerden sürekli para istenmesini protesto etti

Oyun parkı için öğrencilerden 10 TL istendi, vermeyen öğrenciler teneffüse çıkarılmadı, veliler protesto etti, 1 veli ve 3 öğretmen gözaltına alındı.

18 Mayıs 2018 17:57
Son Güncellenme Tarihi: 21 Mayıs 2018 13:52
Paylaş

İstanbul Sultangazi’de bulunan Mehmetçik İlköğretim okulunun velileri, okul bahçesinde kurulan şişme lunapark için öğrencilerden para istenmesi üzerine okul yönetimini protesto etti. Protesto sonrası 1 veli ve 3 öğretmen gözaltına alındı. 

DHA'nın haberine göre; Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun velileri, okul bahçesine kurulan şişme lunapark için okul müdürü Şanver Aydın Demir'in öğrencilerden 10 TL ücret talep ettiğini ifade etti. Bu ücreti vermeyen öğrenciler ise teneffüse çıkarılmadı. Olayı duyan veliler duruma tepki göstermek için okul önünde toplandı. Okulun karşısına "Ticarethane değil okul, müşteri değil öğrenci " yazılı pankart asan veliler, okul yönetimini protesto etti, "Müdür istifa" sloganları attı.

'OKULUMUZ TİCARETHANEYE DÖNDÜ’

Öğrenci velilerinden Esin Taştan, "Artık okulumuz ticarethaneye döndü. Her hafta velilerin para vermesinden yorulduk. Paramızın ne için toplandığını bilmiyoruz. Devlet yardım etmiyor, yoksa bunlar cebe mi atılıyor? Şimdi de oyun parkı getirildi. Burası vakıf değil, yardım diye bir şey olamaz" diye konuştu. Bir başka veli Döne Türker ise, "Yok tiyatro parası, yok sirk parası sürekli para toplanıyor ama bu paraların nereye gittiğini bilmiyoruz. Hiç bir şey yapılmıyor okulumuza" dedi. 

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILDI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; velilerin okul önünde yaptığı protestonun ardından öğretmenlerden Adem Kalpak, Celal Şahin, Gaffar Yıldırım ile öğrenci velisi Serdar Çelik gözaltına alındı. Öğretmenlerden Döne Cevher ise evine baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 öğretmen ve veli Emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mimar ve mühendisler yapı denetimden de ihraç ediliyor

SONRAKİ HABER

Memleket manzarası: Seçim ve geçim derdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...