Kocaelili işçiler: 16 yıldır verdiğim oyları hak etmiyorlar

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki işçiler, 24 Haziran seçimlerine ilişkin Evrensel'e konuştular: Yol yapıyorlar, yolla köprüyle ne işimiz var bizim?

18 Mayıs 2018 23:33
Son Güncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2018 10:00
Paylaş

Metin DOĞAN
Kocaeli

Körfez 95 Evler’de işçi duraklarında görüştüğümüz işçilere seçimleri ve AKP’nin 6 Mayıs’ta açıkladığı seçim manifestosunu sorduk. 16 yıldır iktidar partisi AKP’ye oy veren bir işçi: “Şimdi kime vereceğimi bilmiyorum ama 16 yıldır verdiğim oyları hak etmiyorlar. Yol yapıyorlar, yolla köprüyle ne işimiz var bizim?” dedi.

Gebze’de özel bir firmada çalışan Vehbi Duran, iktidarın en büyük destekçilerinin ABD ve İsrail olduğu görüşünde. Mecliste İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesine yönelik önergenin AKP tarafından reddedildiğini hatırlatan Duran, AKP’nin seçim manifestosu için, “16 yıldır iktidarda ne yapmış ki daha ne yapacak! Kandırmacalardan bıktık” dedi. 

Seçim vaatlerini gerçekçi bulmayan, yargı bağımsızlığı dediğimizde gülmeye başlayan Ersin Döner, “Vaatler hep kopya, büyük ihtimale kaybedecekler, şanslarını kaybettiler” dedi. “Peki, işçiler ne kazanır?” diye sorduğumuz Döner, “Bu koşullarda işçiler kazanamaz çünkü OHAL var” cevabını verdikten sonra gelen servisine bindi. 

‘VAATLER YALAN!’

İsmini vermek istemeyen bir işçi de 16 yıldır AKP’ye oy verdiğini belirterek “Seçimde vaatlerde bulunuyorlar, vatandaşa iş verilecek, mazot ucuzlayacak diyorlar hepsi yalan” dedi. Asgari ücretle geçinemediklerini ifade eden işçi, iktidara tehkisini şöyle dile getirdi: “Ben kalp hastasıyım, 2 yıldır işsizdim, çocuklarım var bakmam gereken. Bütün devlet kurumlarına başvurdum, kimse iş vermedi kirayı ödeyemedim evden attılar. 10 gün önce komşularım bana bir iş ayarladı. 16 yıldır hep aynı partiye oy veriyorum, şimdi kime vereceğimi bilmiyorum ama 16 yıldır verdiğim oyları hak etmiyorlar. Yol yapıyorlar, yolla köprüyle ne işimiz var bizim? Siyasiler vatandaşına baksın önce, bir kumanyayla kandıramazlar insanları. Ben kredi kartlarına batmış durumdayım.” 

Tersane işçisi Bedri Söylemiş ise AKP yeniden iktidar olursa ekonominin büyüyeceğini düşünenlerden. AKP’ye oy vereceğini söyleyen Söylemiş “16 yıldır beğeniyoruz. Çok iyi çalıştılar, çok güzel çalıştılar” dedi. Seçimlerin neden erkene alınmış olabileceğini sorduğumuz Söylemiş, “Özellikle ben CHP’ye çok kızgınım” cevabını verdi. 

‘KÖLELİK DÜZENİNE TABİİ OLDUĞUMUZ İÇİN…’

Erdoğan’ın 6 Mayıs’ta açıkladığı seçim manifestosuna ilişkin düşüncelerini sorduğumuz Faruk isimli işçi, haberi olmadığını söylerken, işçilerin çalışma koşullarını da özetliyor aslında: “Biz kölelik sistemine tabi olduğumuz için, sabah 6’da kalkıyoruz akşam 9’da eve gelip bayılıyoruz. Hiçbir şeyden haberimiz olmuyor.” 

Seçim sürecinin herkes için adil olmadığını dile getiren Faruk, “Şu an ya AKP’lisin ya terörist ya FETÖ’cü. Konuşanı alıyorlar içeri. Demirtaş içeride, seçim propagandası yapamıyor mesela...” dedi. 

Emekli olduğu halde çalışan Adil Yükselir de seçimler için, “Bilmiyorum neden öne alındığını, ekonomi kötü, herhalde ondan öne alındı. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum belli” diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR işçileri: Erdoğan ve İnce yarışır kilit parti HDP olur

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe Doğuş finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa