18 Mayıs 2018 08:01

Tutukluya 'Burada Marksistler gibi sakalla gezemezsin' tehdidi

Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir tutuklu 'Burada Marksist-Leninistler gibi sakalla gezemezsin. Kesmezsen seni çıkarmayacağız' diye tehdit edildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cezaevlerideki hak ihlallerine bir yenisi eklendi. Samsun’daki Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Oğuzhan İnce, cezaevinden arkadaşlarını arayarak gardiyanların kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Tehdit nedeninin sakalları olduğunu söyleyen İnce, “Beni darp etmeye çalıştılar ve tehdit ettiler. Bana ‘Burada böyle Marksist-Leninistler gibi sakalla gezemezsin. Kesmezsen seni buradan çıkarmayacağız, hemen kapalı hapishaneye yollayacağız ve zorla keseceğiz’ dediler” ifadelerini kullandı.

Gardiyanların kendisini darbetmeye çalıştığını da söyleyen İnce, cezaevinde hedef gösterildiğini ve can güvenliğinin olmadığını söyledi.

Tutuklandığı dosyanın yatarı olmadığını, maksimum bir-iki hafta cezaevinde kalacağını söyleyen İnce, “Bu nedenle bana bunları yapmaları tamamen keyfiyetten. Bu aleni bir işkencedir” dedi.

Yaşananlar üzerine İnce’nin arkadaşları, İnce’nin avukatıyla görüştü. İdarenin tutuklu üzerinde böyle bir tasarrufu olamayacağını söyleyen avukat da yaşananın bir işkence olduğunu söyleyerek yaşananların peşini bırakmayacaklarını aktardılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vizyonda bu hafta (18 Mayıs 2018 Cuma)

SONRAKİ HABER

Arızayı gidermek için direğe çıkan işçi akıma kapılarak öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...