17 Mayıs 2018 20:01

Muharrem İnce'nin ismi fezlekeye girdi

CHP’li Başkanvekili Yaşar Tüzün için hazırlanan fezlekeye CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin de adı girdi.

Fotoğraf: CHP Basın

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP’li Başkanvekili Yaşar Tüzün için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından fezleke hazırlandı. Fezlekede Tüzün’ün dokunulmazlığının kaldırılması istenirken, fezlekeye CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin de ismi girdi.

Oda TV’nin haberine göre Savcılık, Tüzün ve İnce’yi, Ankara Valiliği’nin yasağına rağmen Batıkent AVM önünde miting yapmakla suçluyor. Bu nedenle soruşturma yürüten savcılığın sadece Yaşar Tüzün için talepte bulunması ise dikkat çekti.

Savcılığın TBMM’ye sunmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderdiği soruşturma evrakında, “Batıkent AVM önünde ‘referandum’ konulu bir miting etkinliğinin düzenlendiği, valilik makamlarınca yasaklandığı ve yasaklanmasına rağmen gerçekleştirilmesi ihtimaline karşın belirtilen adreste tedbirlerin alındığı, 26. Dönem Milletvekilleri Muharrem İnce, Yaşar Tüzün ve Murat Emir’in katılımızya basın açıklaması yapıldığı belirtilmiş ve buna ilişkin tutanak ve basın metninin gereği için Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderildiği…” ifadeleri yer aldı.

Savılık, Muharrem İnce’nin yanı sıra  TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in de dokunulmazlığı konusunda herhangi bir başvuruda bulunmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Aliağa'da otomobil kahvehaneye girdi: 2 ölü

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce: ABD, ‘Gülen usulüne uygun istenmedi’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...