17 Mayıs 2018 17:42

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Seçimden sonra çözüm süreci başlayabilir

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, katıldığı televizyon programında çözüm sürecinin seçimlerden sonra yeniden başlayabileceğinden bahsetti.

Habertürk TV'nin Açık ve Net programından ilgili görüntü

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, seçimden sonra yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceğini öne sürdü. Bölge insanının, Türkiye'nin Barzani'ye sert hareketinden rahatsız olduğunu ifade eden Çevik, MHP ile ittifaktan da çok mutlu olmadıklarını söyledi.

Habertürk TV'nin Açık ve Net programında Kübra Par'ın konuğu olan Çevik, 24 Haziran erken seçimleri sürecinde iç ve dış politikayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlnur Çevik "Seçimlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Kürtler konusunda o bölge insanını rahatlatacak bir takım girişimlerde bulunacağına inanıyorlar" dedi. Bölge insanının, Türkiye'nin Barzani'ye sert hareketinden rahatsız olduğunu ifade eden Çevik, MHP ile ittifaktan da çok mutlu olmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af konusuna fazla girmek istemediğini belirten ve ''Bu bir çıkmaz sokak '' diyen Çevik ''Bence de çok parlak bir fikir olmayabilir'' yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Danışmanı Çevik, seçimden sonra yeni çözüm süreci olabileceği öngörüsünde de bulundu.

Muharrem İnce'nin ''Gülen'in iadesini isteyeceğim vermezlerse İncirlik'i kapatacağım sözlerinin hatırlatılması üzerine Çevik ''Bekara karı boşamak kolaydır'' dedi.

İBRAHİM KALIN: GÜNDEMDE YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ YAHUT AÇILIM YOK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise seçimden sonra yeni bir çözüm süreci başlayacabileceği iddiası üzerine "Cumhurbaşkanımızın gündeminde yeni bir çözüm süreci yahut açılım gibi bir konu yoktur" açıklaması yaptı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manchester City, Guardiola'nın sözleşmesini uzattı

SONRAKİ HABER

Soçi'de Esad'la görüşen Putin: Yabancı birlikler Suriye'yi terk etmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...