17 Mayıs 2018 17:18
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2018 19:26

Erdoğan: Benim gözümde bu Meclis, 2. kurucu Meclistir

Cumhurbaşkanı Recep Tayiyp Erdoğan iftar programında konuştu.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ilişkin "Benim gözümde, 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis'ten sonraki ikinci kurucu meclistir. Sizler Türkiye'yi kaostan kurtardınız. Başka partilerde her biri kriz nedeni olan değişimleri suhuletle başardınız. Darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek?" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekillerine AKP Genel Merkez'de iftar verdi. 

Erken seçim sürecine değinen Erdoğan, "Seçim takvimine göre çalışmalarımızı yürütüyorduk. Kasım ayına hazırlanmayı planlıyorduk.  15 Temmuz'da, 16 Nisan'da, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları'nda birlikte hareket ettiğimiz MHP ile olan işbirliğimizi önümüzdeki milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdürülebilmek için gereken hukuki alt yapıyı da bu arada hazırlamıştık. Bu süreçte ana muhalefet partisi meydan okuyup erken seçim çağrısı yapıyordu. Ana muhalefetin başındaki zatın kalitesizliğini, riyakarlığını iyi bildiğimiz için bu çağrılara itibar etmedik. MHP farklı gerekçelerle çağrı yapınca bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayacağımızı gördük. Erken seçim fısıltısı âdeta tüpten çıkan macun gibidir bir daha eski duruma döndürülemez. Erken seçim çağrısı cumhur ittifakında birlikte olduğumuz partiden geldiği için artık bu konuda bir karar verme mecburiyeti ile karşı karşıya kaldık. Arkadaşlarımızla istişare ettik. Uzun ve kapsamlı istişarelerle bu konuyu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmaya karar verdik" ifadelerini kullandı. 

26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ilişkin Erdoğan, "Benim gözümde, 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis'ten sonraki ikinci kurucu meclistir. Sizler Türkiye'yi kaostan kurtardınız. Başka partilerde her biri kriz nedeni olan değişimleri suhuletle başardınız. Darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek?" dedi. 

'26. DÖNEM OLARAK ÖNÜMÜZDE SON VE ÇOK HAYATİ BİR İMTİHAN DAHA VAR'

Erdoğan, "26. dönem olarak önümüzde son ve çok hayati bir imtihan daha var. Bu imtihan, 24 Haziran seçimlerini, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığında başarıyla tamamlamaktır. Hiçbir mecburiyetimiz olmadığı halde başarı çıtasını hep yükselttik. Hayatımızda, ne seçim ve seçim başarısının çıtasının yükseksekliğinden kaçtık" dedi. 

'KAMUOYU ARAŞTIRMALARIMIZ GAYET İYİ ARAZİYİ DE İYİ TAHKİM ETMEMİZ LAZIM' 

Erdoğan, "Gelen kamuoyu araştırmalarımız şu an itibariyle hamdolsun gayet iyi. Ama araziyi de iyi tahkim etmemiz lazım. Yenilenen teşkilatlarımız için bu seçim, kendilerini ispat edecekleri, gösterecekleri bir seçim olacaktır" dedi. 

'TÜRKİYE'DEN NE ÇIKACAK?' 'TÜRKİYE'DE NE OLUR?' HALA AYNEN O GEZİCİ KAFA' 

Erdoğan, "Salı gününden itibaren tüm milletvekillerimiz ve milletvekili adaylarımız sahaya inecek ve gece gündüz çalışmaya başlayacak. Partilerde yapılan görevler bir bayrak yarışıdır. Bu süreçte aramıza yeni arkadaşlarımız da katılacaktır. En son İngiltere seyahetinden geldik. Orada, herkesin gözü 24 Haziran seçim sonuçlarında. 'Türkiye'den ne çıkacak?' 'Türkiye'de ne olur?' Hala aynen o gezici kafa, mantık birilerinde var. 'Bugüne kadar ne olduysa, bundan sonra da o olacak' dedik. Bu konudaki dirayetimizi, edep noktasındaki yaklaşımımızı, ortaya koyduğumuz iradeyi görünce bunlar da biraz rahatsız olmuyor değil" açıklamasında bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da baraj inşaatında göçük: 5 bin kişi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Manchester City, Guardiola'nın sözleşmesini uzattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...