17 Mayıs 2018 11:46

Yarkadaş: Gazeteciler 1,5 yıl daha yıpranmaya devam edecek

CHP'li Yarkadaş: AKP, gazetecilerin yıpranma payının süresinin artırılmasına ilişkin önergemizi, Başbakan Yıldırım'a rağmen reddetti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

AKP, gazeteci örgütlerinin isteği üzerine hazırlanan yıpranma payına ilişkin önergeyi reddetti. Meclisin son oturumunun son önergesi olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından verilen öneri, AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.


TBMM 26. Dönem'in son Genel Kurulu 100. oturumla sona erdi. AKP'nin getirdiği torba yasanın görüşüldüğü genel kurulun son oturumunun son önergesi ise CHP Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından verildi.


Gazetecilerin yıpranma sürelerinin 3.5 yıldan beş yıla çıkarılmasını teklif eden önergeye ilişkin konuşan Yarkadaş, AKP'lilerden de destek istedi. Yarkadaş, genel kurulda yaptığı konuşmada “Gazetecilerin yıpranma payı süresinin beş yıla çıkarılmasını istiyoruz. Her yıl için doksan gün yıpranma payı istiyoruz. Bu uygulamanın emeklilikteki yaş haddinden de düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.

 

YILDIRIM ‘İLGİLENECEĞİM’ DEMİŞTİ

 

Yarkadaş AKP'nin tavrını eleştirerek şunları söyledi: “Genel Kurul'a sunduğum önergeye, gazeteci milletvekillerimiz Enis Berberoğlu, Tuncay Özkan, Atilla Sertel, Utku Çakırözer, Mustafa Balbay ve Eren Erdem de destek verdiler. Gazetecilik meslek örgütlerimizin isteği üzerine genel kurula sunduğum önerge, AKP’nin direnciyle karşılaştı. Üstelik, gazeteci meslek örgütleri, bu konuda Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşmüş ve destek istemişlerdi. Başbakan, tüm gazetecilerin önünde ‘İlgileneceğim, arkadaşları uyaracağım’ demişti. Buna rağmen, AKP grubu önergemi reddetti. AKP giderayak, gazetecilerin önemli bir sorununun daha çözülmesine engel oldu.”


Yarkadaş seçimlerin yaklaştığına da dikkat çekti: “Bu önergeyi reddetmeleri yüzünden, gazetecilerin yıpranma süresi 3.5 yılda kaldı. Oysa bu süre eskiden 5 yıldı. AKP bu hakkı da budadı. Gazeteciler AKP yüzünden 1.5 yıl daha yıpranacak. Seçimin ardından, gazetecilerin özgürce gazetecilik yapabildiği ve emekli olmak bile istemeyecekleri bir medya düzenini sağlayacağız. Meslektaşlarımız 38 gün daha dişlerini sıksınlar, baskı dönemi sona erecek.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Muharrem İnce: Erdoğan’ın derdi Filistin değil seçim!

SONRAKİ HABER

59. Adalet Nöbeti'ne sanatçılardan destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...