06 Nisan 2011 05:01

'Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun bütün üyeleri erkek

Mersin İl Genel Meclisi toplantısında, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun 5 üyesi de AKP, MHP ve CHP'nin ittifakıyla erkeklerden seçildi. Meclisin tek kadın üyesi olan BDP'li Muazzez Araç, komisyona alınmazken, Araç, erkek egemen sistemin kadına tahammül edemediğini söyledi.Mersin İl Genel Meclisi'nin dün ger

'Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun bütün üyeleri erkek
Paylaş
Kerem Türk

Mersin İl Genel Meclisi'nin dün gerçekleşen birleşiminde, İl Encümen Üyeleri ve İhtisas Komisyonları seçimleri yapıldı. İşare yöntemiyle yapılan seçimlerde meclisin Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği ve Girişimciliği Destekleme Komisyonu da belirlendi. Ancak ilginçtir, komisyonun 5 üyesi de erkeklerden oluştu. Zira 3 kadın üyenin yer aldığı Mersin İl Genel Meclisi'nde, 2'si milletvekili aday adayı olduğu için görevinden istifa ederken, Mecliste şu an itibariyle kadın olarak sadece BDP'li Muazzez Araç görev alıyor. Tek kadın üye komisyonda yer alamadı.

Bu tabloya rağmen, meclisin önceki gün gerçekleşen İl Encümen Üyeleri ve İhtisas Komisyonları seçimlerinde, meclisin tek kadın üyesi Muazzez Araç, AKP, CHP ve MHP arasındaki ittifak nedeniyle söz konusu komisyonda yer alamadı. 5 kişilik Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, 2'si MHP'li (Muhammet Günaydın, Harun Keskin), 2'si AKP'li (Kerim Yıldırım, Ali Tokmar) ve 1'i de CHP'li (Hüseyin Yıldırım) olmak üzere 5 erkek üyeden oluştu.

Maruz kaldığı bu durumu DİHA'ya değerlendiren Muazzez Araç,  "İl Genel Meclisi'nde 60 erkeğin arasında tek kadın üye olarak Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na giremedim. Bu anlayışı kınıyorum. Çünkü mecliste sadece kadın olarak ben vardım, bu komisyonda yer almam gerektiğini düşünüyorum. Ancak CHP ve MHP ittifak yaparak komisyona girmemi engellediler. Söz konusu BDP olunca AKP, MHP ve CHP ittifak kurdu. Aslında Türkiye'yi de bu erkek egemen zihniyeti yönetiyor. İşte bu zihniyet bir türlü barışın gelmesine izin vermiyor. Kadına tahammülün olmadığı bir ülkede, barıştan söz etmek de elbette mümkün değil" dedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Camiler kışla, minareler süngü!

SONRAKİ HABER

Ekonomi sayfaları en çok ‘gıda’ haberlerine yer veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa