17 Mayıs 2018 08:21

HDP’li Garo Paylan’a 'soykırım' dediği için 301’den fezleke

HDP Milletvekili Garo Paylan hakkında Ermeni Soykırımı'na ilişkin ifadeleri gerekçesiyle 301'den soruşturma açıldı ve fezleke hazırlandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan hakkında 301’inci madde kapsamında açılan soruşturma nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Soruşturmaya gerekçe ise Paylan’ın verdiği bir röportajda Ermeni Soykırımı'na dair kullandığı ifadeler.

Fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlandı. Fezlekede Paylan’ın Kanada’da yayımlanan Horizon Weekly isimli gazeteye verdiği röportajda “Türkiye’de soykırım yapıldığını ve halen bu soykırımın devam ettiği” yönündeki beyanları üzerine şikayette bulunan Prof. Dr. Aygün Atar’ın şikayet dilekçesi üzerine soruşturmanın açıldığı kaydedildi.
 
Röportaja kapsamlı olarak yer verilen fezlekede, Paylan’ın “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama ve Cumhurbaşkanına hakaret” suçları işlediği iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi. (HABER MERKEZİ)

DOSYA: BÜYÜK ACININ TARİHİ, ERMENİ SOYKIRIMI

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen dava açtı, kanser hastası 6655 liralık ilacı alabilecek

SONRAKİ HABER

11 barış akademisyeninin duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...