28 Ağustos 2012 10:30

Suriyeli 100 aileye 7 il yasaklandı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ya Suriyeli ‘100 aileyi’ sordu. Tanrıkulu’nun verdiği soru önergesinde, Suriye’den gelen ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yerleştirilip 7 ilin yasaklanacağı söylenen 100 aileye ilişkin basına yansıyan haberle

Suriyeli 100 aileye 7 il yasaklandı mı?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ya Suriyeli ‘100 aileyi’ sordu. Tanrıkulu’nun verdiği soru önergesinde, Suriye’den gelen ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yerleştirilip 7 ilin yasaklanacağı söylenen 100 aileye ilişkin basına yansıyan haberlere açıklık getirilmesi istendi.

Tanrıkulu soru önergesinde Türkiye’ye sığınarak sınır bölgelerindeki kamplarda tutulan binlerce Suriye vatandaşının bulunduğunu, bu kampların bazılarında ise Suriyeli muhalif askerlere eğitim verildiği iddialarını hatırlattı. Suriye ordusundan kaçan subayların barındığı bir kampa gerek basın mensupları gerekse CHP milletvekillerinden oluşan bir heyetin sokulmadığını belirten Tanrıkulu, “Bu da bazı kamplarda AKP Hükümeti destekli gayrimeşru faaliyetler yürütüldüğü kuşkusunu artırmıştır” dedi.
Tanrıkulu şu sorulara da yanıt istedi:
* Türkiye’ye binlerce ailenin sığındığı bilinmektedir. Neden bu sığınmacı kitlesi içinden sadece 100 aile seçilmiştir? Bu seçim yapılırken hangi kriterler göz önüne alınmıştır? Bu aileler kimlerden oluşmaktadır?
* Sınır boyuna yerleştirilen sığınmacılarla yöre halkı arasında çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunları gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?
* Suriyeli sığınmacılar içinden sadece 100 aileyi seçip ‘kurtarmak’, diğerlerini de sınır boyunda kendi hallerine bırakmak nasıl bir politik hamlenin uzantısıdır? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye Suriye içinde kamp istiyor’

SONRAKİ HABER

‘2012 Utanç duvarı’ fırtınaya dayanamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...