17 Mayıs 2018 04:54
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2018 10:00

Seçim Günlüğü (17 Mayıs 2018)

Seçime girecek siyasi partiler, milletvekili listelerini netleştiriyor. Adaylar, 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar YSK'ye bildirilmek zorunda.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

DEMİRTAŞ MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

HDP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, mal varlığını açıkladı.

Twitter'dan yapılan açıklamada "Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin adaylara yaptığı mal varlıklarını açıklama çağrısı bana da ulaştı. Mal varlığımı açıklıyorum: 300 bin TL değerinde bir konut. 55 bin TL değerinde, 2013 model bir otomobil. Yüzlerce kitap, binlerce mektup. Ve bir diploma :)" denildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN İNCE'YE BAĞIŞ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim kampanyasına 13 bin TL’lik bağış yaptı. (Sputnik)

MHP'Lİ KAYA: PARTİNİN ÜÇTE İKİSİ ERDOĞAN'A OY VERMEYECEK

"AKP'ye ve Erdoğan'a oy vermeyin" açıklamasıyla gündeme gelen MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya Sözcü’ye verdiği demeçte "Milliyetçi-ülkücü camia, AKP ile yapılan ittifaktan rahatsız. MHP tabanının üçte ikisi Erdoğan’a oy vermeyecek. Biz parti devleti rejimine karşı çıkıyoruz, Erdoğan, tek adam rejimi kurmak istiyor" dedi.

AHMET ŞIK HDP'DEN ADAY

Gazeteci Ahmet Şık, HDP'den milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Şık, "Bu ülke yalanın karanlığını değil, hakikatin ışığını hak ediyor. Gazetecilikte olduğu gibi siyasette de temel şiarım, Nâzım’ın dediği gibi “Annelerin ninnilerinden, spikerin okuduğu habere kadar, yürekte, kitapta ve sokakta” yalanı yenmek olacak" dedi.

ANAP'TAN 'CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK

Anavatan Partisi, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı.

İttifakta AKP, MHP ve BBP bulunuyor. (NTV)

ABDULKADİR SELVİ'DEN SEÇİM KULİSLERİ

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, 'Partilerden seçim kulisleri' başlıklı yazısında 21 Mayıs saat 17.00'ye kadar bildirilmiş olması gereken milletvekili listeleri için siyasi partilerin çalışmalarını yazdı.

Selvi'nin yazısından öne çıkanlar şöyle:

*AK Parti’de güçlü bazı bakanların seçim bölgelerinin değiştirileceği konuşuluyor. Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinden iki bakanın İstanbul’a, iki bakanın Ankara’ya kaydırılacağı, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’de liste başı olacağı söyleniyor. Binali Yıldırım için Meclis Başkanlığı’nın konuşulduğunu daha önce yazmıştım. Bu durumda Binali Yıldırım, cumhurbaşkanı yardımcısı olmayacak gibi. Cumhurbaşkanı yardımcılığı için çeşitli sayılar söyleniyor ama benim kulağıma gelen dış politika ve ekonomi olmak üzere cumhurbaşkanının iki yardımcısının olacağı yönünde. Hatta dış politikadan sorumlu cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ismi geçiyor. Ama ekonomide sürpriz bir isim olabilir. Çünkü kimin olacağı belli değil.

* CHP’de listeler şekillenmeye başladı. Hafta sonu PM ve MYK yapılacak, 21 Mayıs’a listeler hazır hale getirilecek. AK Parti’de değişimin daha geniş kapsamlı olacağı CHP’de ise milletvekillerinin yüzde 60’ının yerini koruyacağı söyleniyor.

BAHÇELİ YİNE AF İSTEDİ

Devlet Bahçeli, “Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ'nün, PKK'nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?​” dedi ve “Af” isteğini yineledi.

İNCE'DEN AKAR'A: SÖK APOLETLERİNİ, ADAY OL ÇIK KARŞIMIZA

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Ne işi var Genelkurmay Başkanının aday olur veya olmaz Sayın Abdullah Gül'ün evinin bahçesine helikopter ile iniyor. Kimsin sen? Ne zannediyorsun kendini? Sök apoletlerini, giy kravatını, gel o zaman aday ol çık karşımıza” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLER ÜLKENİN NORMALLEŞMESİNİ İSTİYOR

Hatay Dörtyol’da 800 işçinin çalıştığı fabrikadan bir işçiyle seçimi konuştuk, seçim sonuçlarına ilişkin tahminlerini aldık.

ÖNCEKİ HABER

Güne dolar 4.46, avro 5.27, sterlin de 6.05'le başladı (17 Mayıs 2018)

SONRAKİ HABER

Kenya'da kaçak avcılara idam cezası yasalaşabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...