28 Ağustos 2012 10:28

‘Türkiye Suriye içinde kamp istiyor’

AMERİKAN Los Angeles Times (LAT) gazetesi Türkiye’nin mülteci baskısını hafifletmek için BM’nin Suriye sınırları içinde kamplar oluşturulmasını istediğini ifade etti.Gazete, Suriye’deki çatışmalara dahil olmak istemeyen batılı ülkelerin askeri önlem gerektirecek bu çözüm konusunda çekingen dav

‘Türkiye Suriye içinde kamp istiyor’
Paylaş

AMERİKAN Los Angeles Times (LAT) gazetesi Türkiye’nin mülteci baskısını hafifletmek için BM’nin Suriye sınırları içinde kamplar oluşturulmasını istediğini ifade etti.

Gazete, Suriye’deki çatışmalara dahil olmak istemeyen batılı ülkelerin askeri önlem gerektirecek bu çözüm konusunda çekingen davrandıklarını de haberinde yer verdi.

‘YETKİLİLER BUNALDI’

LAT, mülteci akınından bunalmış Türk yetkililerin, yeni kamplar inşa edip yerleştirme telaşı içindeyken sınırın Suriye tarafına binlerce mültecinin gelmeye devam ettiğini belirtti.

‘BM’YE ÖNERİDE BULUNDU’

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Artan mülteci sayısının getirdiği belli bir yük var ve bu uluslararası toplum tarafından paylaşılmalı” görüşünü aktaran LAT, Türkiye’nin BM’ye Suriye’de mülteci kampları kurulması önerisinde bulunduğunu yazdı.

‘BATI ÇEKİNGEN DAVRANIYOR’

Böylesine bir güvenli bölgenin koruma amaçlı silahlı kuvvetler gerektirebileceğine değinen LAT, ABD ve diğer bazı batı ülkelerinin Suriye’deki çatışmaya dahil olma konusunda çekingen olduklarını belirtti.

‘HOLLANDE’NİN TEKLİFİ UZAK HEDEF’

LAT, Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, oluşması durumunda yeni Suriye liderliğini tanıyacağını bildirdiğine ilişkin sözlerine de yer verdi.
Hollande’ın Esad’a karşı olanlara yeni bir geçici hükümet ilan etmeleri çağrısında bulunduğunu kaydeden LAT, “Uzmanların çoğu sürgündeki bir geçici hükümeti, Suriye muhalefetinin siyasi, etnik ve mezhepsel çizgilerle derin bir şekilde bölünmesi yanında, üzerinde birleşilmiş bir liderlikten yoksun bulunmasından dolayı uzak bir hedef olarak görüyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa’dan ‘tampon bölge’ desteği

SONRAKİ HABER

Suriyeli 100 aileye 7 il yasaklandı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...