16 Mayıs 2018 12:44
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2018 14:38

Erdoğan, Ruhani, Merkel, Putin ve Papa ile Filistin konusunu görüştü

Erdoğan Filistin için telefon trafiği gerçekleştirdi. 

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle telefonda görüştü.

AA’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre görüşmede, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze'de Filistinlileri hedef alması neticesinde bölgede yaşanmakta olan gerilim ele alındı.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantının önem taşıdığını belirten iki lider, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

ERDOĞAN MERKEL İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'deki son gelişmelerle ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de telefonda görüştü. Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi. Görüşmede, mevcut tablonun soruna çözüm bulunmasını zorlaştırdığı da vurgulandı.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’deki son gelişmelerle ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin’le telefonda görüştü. Erdoğan, Putin ile görüşmesinde Filistinli göstericilerin dünyanın gözü önünde saldırıya uğramalarının utanç verici olduğunu belirtti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PAPA İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile telefonda görüştü. Erdoğan, Papa ile görüşmesinde, üç semavi din için önem taşıyan Kudüs'ün statüsünün ihlalinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Papa Franciscus da barış için Kudüs'ün özel statüye sahip bulunacağı iki devletli bir çözümün şart olduğunu belirtti. Papa Franciscus, "Uluslararası camianın sorunun çözümü için BM nezdinde gerekeni yapması" gerektiğini kaydetti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Gaziemir’de, Gazeteciler Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtı açıldı

SONRAKİ HABER

Zeytinburnu Belediyesinden atılan taşeron işçi 29 gündür direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...