16 Mayıs 2018 06:14
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2018 10:58

Seçim Günlüğü (16 Mayıs 2018) - Demirtaş'a tahliye çağrıları sürüyor

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesine dair çağrılara AKP Milletvekili Aziz Babuşçu da eklendi.

Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş/AA

Paylaş

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'B, C PLANI' YANITI: ELBETTE GİDECEKSİN

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, 24 Haziran seçimlerinde, partisinin Meclis çoğunluğunu kaybetmesi durumuna ilişkin olarak, “A, B, C planlarımız var. Sistemi tıkayacak herhangi bir gelişmeye izin vermeyiz” sözlerine yanıt verdi. Seçimlerde oyları çaldırmayacaklarını söyleyen Özel, “Seçimi kaybedince elbette gideceksin, sonuçları elbette tanıyacaksın. Seçimi takır takır alacağız, devir teslimi yapacaklar, gidecekler” dedi.

AKŞENER: OTOBÜSÜN DİREKSİYONUNDA YORGUN BİR ŞOFÖR VAR

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, dövizdeki yükseliş için 'Ülkemizin durumu, uçuruma yuvarlanacak bir otobüse benziyor. Ve hepimizin içinde olduğu o otobüsün direksiyonunda yorgun bir şoför var' dedi.

DEMİRTAŞ'IN AVUKATI: BİRKAÇ GÜN İÇİNDE TAHLİYE EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Avukat Mahsuni Karaman, 4 Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın birkaç gün içinde tahliye edileceğini düşündüğünü söyledi.

BABUŞÇU: DEMİRTAŞ BENCE DE ÇIKMALI

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkmasına dair çağrılara bir yenisi eklendi. AKP İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, "Demirtaş bence de cezaevinden çıksın" dedi. CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti liderleri de Demirtaş'ın tahliye edilmesini istemişti.

İSTİFA EDEN VATAN PARTİSİ DİYARBAKIR İL BAŞKANI GÖNÜL: ÜLKENİN BARIŞA İHTİYACI VAR

Doğu Perinçek’in ‘Cumhurbaşkanı seçildiğimde HDP’yi kapatacağız’ sözünden sonra istifa eden Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, Evrensel'e konuştu: Buradaki gerçekliği inkar edemeyiz. Ülkenin barışa ihtiyacı var.

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Babuşcu: Demirtaş bence de cezaevinden çıkmalı

SONRAKİ HABER

Financial Times: Yatırımcılar Türkiye iştahlarını kaybetmeye başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...