16 Mayıs 2018 04:05

NBA'de 1 numara draft hakkı Phoenix Suns'ın oldu

NBA'de kuralar çekildi. 1 numara draft hakkı sezonun en kötü takımı Phoenix Suns'a gitti.

Fotoğraf: Abdullah Bin Sahl/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

NBA’de draft sıralamasını belirleyen kuralar çekildi. Normal sezonu son sırada tamamlayan Phoenix Suns, tarihindeki ilk 1 numara draft seçimi hakkını kazandı. Sacramento Kings ikinci, Atlanta Hawks üçüncü sıradan seçmelere katılacak.

Arizona eyaletinin takımı Phoenix Suns’ın, Arizona çıkışlı pivot DeAndre Ayton’ı seçmesi yüksek ihtimal. 2.13’lük pivot sezonu 20.1 sayı 11.6 ribaunt ortalamalarıyla tamamladı. Ancak draftta ilk beşte seçilmesine kesin gözüyle bakılan Luka Doncic de Suns’ın sürpriz tercihi oldu. Phoenix, Slovenya milli takımında Doncic’le Avrupa şampiyonluğu kazanan Igor Kokoskov’u başantrenörlüğe getirmişti.

İlk sıra için öne çıkan bir diğer isim de Duke’tan Marvin Bagley III.

Kura sonrası konuşan Genel Menajer Ryan McDonough, bunun organizasyon için tarihi bir gün olduğunu söyledi. Phoenix Suns, kura öncesi 1 numara için en yüksek şansa sahip takımdı. NBA’de 4 yıldır birinci sıra seçim hakkı en yüksek şansa sahip takıma gidiyor.

Draftta dördüncü sıra seçim hakkı Memphis Grizzlies’e, beşinci sıra seçim hakkı ise Dallas Mavericks’te olacak. Lotaryanın kalanı ise şöyle: 6. Orlando Magic, 7. Chicago Bulls, 8. Cleveland Cavaliers, 9. New York Knicks, 10. Philadelphia 76ers, 11. Charlotte Hornets, 12 ve 13. LA Clippers, 14. Denver Nuggets. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Celtics, 'LeBron' dinlemedi, seride 2-0 öne geçti

SONRAKİ HABER

Gazze'ye atılan gazdan etkilenen 8 aylık Leyla bebek yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...