28 Ağustos 2012 09:43

İzmir Enternasyonal Fuarı 81 yaşında

Bu yıl 81’incisi düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Onur konuğu ilin Hatay olarak belirlendiği Fuar’a, Latin Amerika ülkeleri topluca katılacak.Fuar’a ilişkin bilgilerin verildiği basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İZFA

İzmir Enternasyonal Fuarı 81 yaşında
Paylaş

Bu yıl 81’incisi düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Onur konuğu ilin Hatay olarak belirlendiği Fuar’a, Latin Amerika ülkeleri topluca katılacak.
Fuar’a ilişkin bilgilerin verildiği basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İZFAŞ Genel Müdürü M. Şakir Örs katıldı. 64 ülkenin ve 37 ilin temsil edileceği Fuar’da,  Bilişim ve İletişim özel bölümü de yer alacak. Ülkeler arası ticari anlaşmaların yapılmasının beklendiği Fuar, kültür ve sanat etkinlikleri ile dikkati çekiyor. 2012 Nobel Barış Ödülüne aday olan Hatay Medeniyetler Korosu, barış şarkılarını seslendirecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Suavi sahne alacak. “Ölü kadınlar Şarkısı”, “Evlilikte Uzatmalar” isimli tiyatro oyunlarının yanı sıra “Özgür Mikrofon” söyleşileri yapılacak. Bu etkinlikte, kalemi ve mikrofonu engellenen aydınların İzmir Fuarı ile buluşması hedefleniyor. Ahmet Hakan, Nihat Sırdar, Oya Baydar, Nedim Şener bu etkinliğe katılacak isimlerden bazıları.
Fuarla yaşıt olan Tarık Dursun K. Festivale özel konuk olarak katılırken, “Sinema Burada Festivalinin bu yıl ki teması, “Tasarım Filmleri ve Politik Filmler” olarak belirlendi. Gençler İçin Film Atölyesi de bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında, 1. Ulusal Karikatür Yarışması organize edilirken Fuar, fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut ve National Geographic Channel işbirliğinde “Doğaya Özen Göster” fotoğraflarına ev sahipliği yapacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekyumruk: Tehditlere boyun eğmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Dikili’de barış festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...