15 Mayıs 2018 19:30

Bakan Eroğlu: Anneler 'Uyusun da büyüsün' demesin, 'hedef 2071' desin

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ta toplu açılış törenine katıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ta DSİ tarafından inşa edilecek 4 tesisin toplu temel atma ve 1 tesisin açılış törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada annelere seslenerek, "Anneler ninni söylerken uyusun da büyüsün falan demesin, oğlum büyü, hedef 2071, bu şanlı bayrağı zirveye dikeceksin, diye ninni söylesin" dedi.

Törende konuşan Eroğlu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında 2023 yılında Türkiye'yi, dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Gençler sizlerin daha büyük hedefleri var. Fatih İstanbul'u 21 yaşında fethetti. İstanbul'un fethinin 600'üncü yılı kutlandığı zaman bu gençler, bayrağımızı daha da zirveye taşıyacak. Hedef 2053. Bir diğer hedefte, yeni doğan çocuklarımız, doğacaklar, Sultan Alparslan'ın 26 Ağustos Cuma günü 1071 tarihinde büyük bir meydan muharebesi kazandı. Onun bininci yılını bizim evlatlarımız kutladığı zaman Türkiye küresel bir güç olacak. Onun için annelere diyoruz ki, anneler ninni söylerken 'uyusun da büyüsün' falan demesin, 'oğlum büyü, hedef 2071, bu şanlı bayrağı zirveye dikeceksin' diye ninni söylesin" dedi. (Uşak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Halfeti'de jandarma karakoluna saldırı: 2 asker yaralı

SONRAKİ HABER

İsrail Türkiye'den tarım ürünleri ithalatını dondurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...