28 Ağustos 2012 09:20

Bilgi’yle direniş başlasın!

SOSYAL-İŞ Sendikası, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 13 işçiyi işten atmasını, Dolapdere Kampüsü önünde protesto etti. Yapılan eylemde işçilere, sendika üyelerinin yanı sıra üniversitenin öğretim görevlileri de destek verdi.İstanbul Bilgi Üniversitesi son yıllarda yaşanan işten çıkarmalara bir ye

Bilgi’yle direniş başlasın!
Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi son yıllarda yaşanan işten çıkarmalara bir yenisini daha eklemiş, 9’u sendika üyesi 13 işçiyi işten çıkarmıştı.

Sosyal-İş İstanbul Şube Sekteri Mahsun Işık eylemde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıl akademik personelle başlayan işten çıkarma furyası destek personeliyle devam ediyor ve üniversitede iş güvencesi giderek ortadan kaldırılıyor” diye konuştu. “Ticari kâr hırsı ile açıklanabilecek hukuk dışı gerekçelerle işçilerin işten çıkarılması, aynı zamanda sendikal örgütlenme özgürlüğümüze vurulmaya çalışılan bir darbedir” diyen Işık, işten atmaların özellikle ‘tatil’ döneminde yapıldığını söyledi.

Yaşananların diğer vakıf üniversitelerinde yaşananlardan bağımsız olmadığını söyleyen Işık, işten atılan işçilerin geri alınmaması durumunda eylemlerinin giderek artacağını ve kitleselleşeceğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından Bilgi Üniversitesi'nin önüne giden ve içeri girmek isteyen işçiler ve sendika üyeleri güvenlik görevlileriyle kısa süreli bir tartışma yaşadı. Üniversitenin ana kapısından içeri giren işçilerin daha fazla ilerlemesine izin verilmezken burada konuşan Sosyal İş Sendikası Genel Sekreteri Celal Uyar, üniversitelerin kamusal alanlar olduğunu ve bu alanlara girişlerinin engellenemeyeceğini vurguladı.

Bilgi Üniversitesi’nin, yeni kayıt dönemi için belirlediği “Bilgi’yle Hayat Başlasın”sloganına karşılık işçiler “Bilgi’yle direniş başlasın” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muallim: Türkiye ABD’ye alet oluyor

SONRAKİ HABER

Tekyumruk: Tehditlere boyun eğmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...