28 Ağustos 2012 07:06

4. Uluslararası Sinop Bienali cezaevinde başladı

4. Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale 4), tarihi Sinop Cezaevinde başladı. 12 Eylül tarihine kadar sürecek olan 4. Sinop Bienali’ne, yabancı ve yerli 40 sanatçı katılıyor. 2006 yılından beri düzenlenen Bienalin bu yılki ana sergi mekanı ise Sinop Tarihi Cezaevi.Sinopale bu yıl, Avusturya’da yaşayan küratör Işın Önol tarafında

4. Uluslararası Sinop Bienali cezaevinde başladı
Paylaş

4. Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale 4), tarihi Sinop Cezaevinde başladı. 12 Eylül tarihine kadar sürecek olan 4. Sinop Bienali’ne, yabancı ve yerli 40 sanatçı katılıyor. 2006 yılından beri düzenlenen Bienalin bu yılki ana sergi mekanı ise Sinop Tarihi Cezaevi.
Sinopale bu yıl, Avusturya’da yaşayan küratör Işın Önol tarafından “Gölgenin Bilgeliği: Bozulmuş Bilgi Çağında Sanat” başlığı altında sunuluyor. Etkinliklerin yanı sıra, kültür ve sanat alanında yoğun bir eğitim programını da kapsayan bienal, yerel halkın sanat üretimine aktif olarak katılmasıyla da ön plana çıkıyor.
12 Eylül Çarşamba gününe kadar devam edecek Bienal kapsamında; Pervane Medresesi, Sinop Müzesi, Sinop Üniversitesi, Dr. Rıza Nur Kütüphanesi, Buzhane binası gibi binalar ve açık alanlar, görsel sanat sergileri için kullanılacak. Bunların yanısıra, “Sinopale Akademi”, “Sinopale Forum”, “Sinopale Residency” kuram ve uygulama atölyeleri, uluslararası toplantı ve açık oturumlar da düzenlenecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adli tıptan Hediye Aksoy’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu

SONRAKİ HABER

Rant TOKİ’den soruluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...