28 Ağustos 2012 07:00

Adli tıptan Hediye Aksoy’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu

Adli Tıp Kurumu, görme engelli ve kanser hastası tutuklu Hediye Aksoy için sağlık koşullarının cezaevinde kalmasına uygun olduğuna dair rapor verdi.Edinilen bilgilere göre, raporda, Aksoy’un ileri derecede görme engelli olduğu yazılmasına rağmen, sağlık koşullarının cezaevinde kalmaya uygun olduğu belirtildi. Raporun detayları ise, Aksoy’

Adli tıptan Hediye Aksoy’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu
Paylaş

Adli Tıp Kurumu, görme engelli ve kanser hastası tutuklu Hediye Aksoy için sağlık koşullarının cezaevinde kalmasına uygun olduğuna dair rapor verdi.
Edinilen bilgilere göre, raporda, Aksoy’un ileri derecede görme engelli olduğu yazılmasına rağmen, sağlık koşullarının cezaevinde kalmaya uygun olduğu belirtildi. Raporun detayları ise, Aksoy’a ve avukatına tebliğ edildiğinde ortaya çıkacak.
Tahliye edilmesi için kadınların günlerce eylem yaptığı Aksoy, hasta tutuklu kadınların simgesi olmuştu. Bir patlama sonucu 18 yıl önce gözlerini kaybeden Hediye Aksoy, 8 yıl boyunca tedavisi yapılmadan cezaevinde tutuldu. 1998 yılında afla salıverilen Aksoy 2007 yılında üzerine ifade olduğu gerekçesiyle tutuklandı. İkinci kez tutukluluğu süresinde de tedavi olmayan Aksoy cezaevinde bu defa kanser hastalığına yakalandı. Doktor raporlarında “Yüzde 85 engelli olması, yaşamını tek başına sürdüremeyeceği ve kanser tedavisinin tutukluluk koşullarında yapılmayacağını” belirtilen Aksoy, başvurulara rağmen hâlâ Bakırköy Kadın Tutukevinde tutuluyor. Serbest bırakılması için yapılan başvurulara cevap verilmeyen Aksoy, tedavi adı altında ring aracı ile hastaneye götürülürken daha fazla zorluk çekiyor.
Ceza İnfaz Kanunu’nun (CİK) 16. maddesi gereği yaşamını kendi başına sürdüremeyecek durumda engelli olan Aksoy’un serbest bırakılması gerekirken, yasa uygulanmadığı gibi tedavisi de gerektiği gibi yapılmıyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Metrobüsün gecikmesine kızan yolcular yol kapattı

SONRAKİ HABER

4. Uluslararası Sinop Bienali cezaevinde başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...