28 Ağustos 2012 06:14

Roboskî katliamı 8. ayda da unutulmadı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Meclisi üyeleri ve BDP’li milletvekillerinden oluşan heyet, Roboskî katliamının 8. ayında katliam mağduru aileler ile birlikte katledilen 34 yurttaşın mezarını ziyaret etti.Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî (Ortasu) köyünde çoğunluğu çocuk olan 34 kişinin katledilmesinin

Roboskî katliamı 8. ayda da unutulmadı
Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî (Ortasu) köyünde çoğunluğu çocuk olan 34 kişinin katledilmesinin üzerinden 8 ay geçmesi nedeniyle aralarında HDK Sözcüsü ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDK yöneticileri Kadir Akın, Garo Paylan, Bircan Yorulmaz ve Prof. Fatma Gök’ün de aralarında bulunduğu heyet, Roboskî köyüne ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, sabah saatlerinde Roboskîli aileler ile birlikte yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. Aileler, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyarak, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

BAŞBAKANA TEPKİ

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Roboskî’de yaşanan katliamın ardından 8 ay geçtiğini hatırlatarak, herkesin acısının dün gibi taze olduğunu söyledi. Aydoğan, bu acının “insanım” diyen herkesin ve Kürt halkının acısı olduğunu belirterek, ailelerin adalet arayışlarının yanında olacaklarını dile getirdi. Başbakanın Antep’te yaşanılan olayların ardından BDP’li vekiller için sarf ettiği sözlere de tepki gösteren Aydoğan, “Safımız ezilenlerin ve mazlumların safıdır. Bu saftan asla geri adım atmayacağız. Bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

KATLİAM HER YERDE ANLATILACAK

HDK Yönetim Kurulu Üyesi Garo Paylan, Roboskîli ailelerin yanında olmadıkları için ailelerden özür dileyerek, “Bugünden itibaren söz veriyorum Roboski halkının sesini her mecliste, her toplantıda, her kurulda dile getireceğime söz veriyorum. Bugüne kadar devlet Kürtleri ve Ermenileri birbirine düşürerek, bu halkların birbirlerinin acılarına ve sevinçlerine ortaklaştırmayı önlemek istedi” diye konuştu.

İKİ SAF VARDIR

Roboskî’de yaşamını yitiren ailelerden biri, yaşamını yitiren 34 kişinin ismini tek tek sayarak, okunan her isimde “Ez li vir im” diyen Roboskîli aileler duygulu anlar yaşadı. Katliamda yaşamını yitiren Adem Ant’ın babası Reşid Ant, Başbakanın BDP’li vekillere dönük sarf ettiği “Safınızı belirleyin” sözlerini eleştirerek, “2 saf vardır biri vicdanlı insanların safı, diğeri vicdansız insanların safıdır. Biz aileler ve BDP’li milletvekilleri vicdanlı insanların safındayız. Asıl siz hangi saftasınız. Başbakan gittiği her yerde ‘Ellerinde kroki vardı, aralarında PKK’li vardı’ gibi sözler sarf ederek, acılarımızı bir kat daha arttırıyor. Ellerinde kroki olsaydı başlarına bunlar gelmezdi. Bunu yapanların elinde kroki var ki, mayınların yerini biliyorlar, halkın kaçakçılık yaptığını biliyorlar, onların üzerine bomba yağdırabiliyorlar” şeklinde konuştu. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Asker ve polis Şemdinli’de köy bastı

SONRAKİ HABER

Metrobüsün gecikmesine kızan yolcular yol kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...