14 Mayıs 2018 08:02

Kıbrıs'ta Denizler anıldı: Tek adama karşı enternasyonalist mücadele

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve avukatları Halit Çelenk, Lefkoşa'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

46 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile 7 yıl önce yaşamını yitiren avukatları Halit Çelenk, Kıbrıs Lefkoşa’da Emek Partisi (EMEP) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar'ın katılımıyla düzenlenen "Emperyalizme ve Tek Adam Rejimine Karşı Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm" başlıklı etkinlikte Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Emek Gençliği, Boran Kültür Merkezi ve Kıbrıs Sosyalist Partisi temsilcileri yer aldı. Temsilciler konuşmalarında Denizlerin antiemperyalist mücadele çizgisine değinerek, tek adam rejimine karşı antiemperyalist ve enternasyonalist bir mücadele verilmesi gerektiğini vurguladılar.

Gönyeli Belediye Salonu'nda yaklaşık 100 kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Nuray Sancar, Denizlerin mücadelesinin tarihsel sürecine dikkat çekti. Sancar, OHAL'in, KHK'lerin ve 15 Temmuz darbe girişiminin toplum üzerinde yarattığı yoğun baskıya değindi. Yaklaşan seçim sürecinde HDP'nin barajı geçmesinin önemine dikkat çeken Sancar, 'Millet İttifakı'nın hiçbir adayının seçim konuşmalarında anayasal değişiklikten söz etmediğini de ifade etti.

Etkinlik, Nuray Sancar'ın gelen soruları cevaplamasının ardından, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin müzik dinletisiyle son buldu.

Etkinlik için afiş asan Emek Gençliği üyesi 2 kişi 11 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. (Lefkoşa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de 1 kişi, Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

Baraj nedeniyle 2 yıldır topraklarına gidemiyor ve ekemiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...