12 Mayıs 2018 23:03

Evlat yetiştiren kadınlara: Güney’siz 3. anneler günüm

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Güney Doğan'ın annesi Derman Doğan, Anneler Günü'nü yazdı.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda katledilen Güney Doğan ve annesi Derman Doğan

Paylaş

Derman DOĞAN*

Bugün anneler günü. Anneler gününün benim için bambaşka bir önemi var. Güneyim her anneler gününde erken kalkar, bulaşıkları elimden alır, elimi öperdi. Bu benim en büyük mutluluğumdu.

Ama Güneyimi elimden aldılar! 10 Ekim’de Ankara’nın göbeğinde Güney’imle birlikte 103 cana kıydılar. Oysa onlar sadece adalet, barış, özgürlük istediler. Suçsuz yere oğlumu elimden aldılar. Güney herkes bir arada yaşasın isterdi.

Bugün onsuz geçen üçüncü anneler günü. Şimdi elimi öpemez. Yavrusunu kaybeden bir anne için bu ne demek anlayabilir misiniz? Bugün çıkmış hâlâ televizyonlarda nutuk çekiyorlar. AKP 10 Ekim Katliamı olduğunda yine koltuktaydı, hâlâ aynı koltukta. Bu katliama nasıl göz yumdular? Bugün üçüncü anneler günü; neden hâlâ adalet gelmedi? Anneler yavrusuz, çocuklar babasız kaldı...

Güneyimin arkadaşları beni hiç yalnız bırakmadı. Her anneler gününde İTÜ’den arkadaşları elimi öpmeye geldi. Ama içlerinde Güneyim yok. Ben içim kanayarak her yerde onu arıyorum. Benim yaşadıklarımı ancak bir anne anlayabilir.

Güney benim ilk göz ağrım, ilk bebeğimdi. Gönlümün ruhu, damarlarımda akan kandı. Şimdi her yerde onu arıyorum. Ama bulamıyorum.

Güney’in küçüğü Onur da her anneler gününde yanıma gelir. Ama bir yanım hep eskik. Bana Güneyimi geri versinler.

Duyuyorum; bazı aileler çocuklarına “Güney Doğan” adını vermiş. Geçen Muşlu bir aile çağırdı beni, küçük Güney 4 aylık olmuş. Bir tane bebeğe de İzmit’te Güney Doğan adını koymuşlar. Dersim’den Muş’a, oradan İzmit’e kadar herkesin evladı oldu Güney.

Onu çok seviyorum. Onu  iyi ki doğurmuşum. Şimdi düşünüyorum da ben dünyanın en iyi annesiymişim.

Annelere sözüm; katil değil, Güneyim gibi insan sevgisi ile dolu, barış diyen bir evlat yetiştirsinler.

Evlat yetiştiren tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.

* 10 Ekim 2015’te Ankara’da barış mitingine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden İTÜ Öğrencisi Güney Doğan’ın annesi

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bunun adı demokrasi değil, diktatörlüktür

SONRAKİ HABER

SES: Mesleğimiz için hemşirelik ve ebelik yasası istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...