27 Ağustos 2012 12:05

‘Savaşa karşı bütünlüklü mücadele’

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, Suriye’de yaşanan çatışmalar ve AKP Hükümetinin dış politikasını ele alan bir panel düzenledi. Panelde öne çıkan esas vurgu ise savaş politikalarına karşı ortak ve ısrarlı bir mücadele yürütülmesi oldu.‘BARIŞ

‘Savaşa karşı bütünlüklü mücadele’
Paylaş

‘BARIŞ İÇİN SESİNİ YÜKSELT’

ÖDP, TKP, Halkevleri, HDK ve Eğitim Sen 2 No’lu Şube tarafından örgütlenen panel, Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi’nde Konferans Salonunda gerçekleşti. “Savaşa Hayır, Barış için Sesini Yükselt!” başlıklı etkinliğe konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, TKP MK Üyesi Metin Çulhaoğlu, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut ve HDK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Tayfun İşçi katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Eğitim Sen Üyesi Hakan Karabey gerçekleştirdi.

SAVAŞ KARŞITI MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM

İlk sözü alan Prof. Dr. Kozanoğlu, Türkiye’den Suriye muhalefetine yapılan yardımları hatırlattı. Esad rejiminin ise hızla demokratik değişimler gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. Kozanoğlu “AKP’nin Suriye’de yaşanan savaşa dair üstlendiği role karşı sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

‘ORTAK PLATFORMLAR KURULMALI’

Çulhaoğlu ise Hükümetin dış politikasının çuvallaması nedeniyle giderek saldırganlaştığını ve daha da saldırganlaşacağını ifade etti.  Savaş karşıtı mücadele ve örgütlenme olanakları üzerine konuşan Karabulut ise Irak savaşı sürecinde İslamcılar ve sol liberallerin de savaşa karşı ortak bir duruş sergilediğini hatırlatarak, emperyalist savaşa karşı platformlar oluşturulması ve mücadelenin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

TÜRKİYE’DEKİ SAVAŞA DEĞİNDİ

İşçi de yaptığı konuşmada, Suriye’deki gelişmelerin tarihsel kökenlerinden bahsederken Suriye’de gelişen mücadelelerde Kürtlerin tutumu ve bu gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarını paylaştı.
Şu an Türkiye’de süren savaşın Suriye’de yaşanan iç savaş kadar yakıcı olduğunu ifade eden İşçi, AKP Hükümetinin işçilere, emekçilere, Kürtlere ve Alevilere yönelik saldırılarına karşı bütünlüklü bir mücadele örülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bunun için HDK’nin önemli bir zemin olduğuna dikkat çeken İşçi, savaş politikalarına karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eşitliği zıtlıkta görerek mağduriyetten mücadele devşiren “Minyatür”lerin müziği

SONRAKİ HABER

Kayseri gençliğinin kafası karışık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa