Kani Beko, direnişteki Ege Üniversitesi işçilerini ziyaret etti

CHP milletvekili adayı ve DİSK eski genel başkanı Kani Beko, 24 gündür direnişte olan Ege Üniversitesi işçilerini ziyaret etti.

10 Mayıs 2018 11:38
Paylaş

Taşeron KHK'sı düzenlemesindeki güvenlik ve arşiv soruşturmalarının sonuçları gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Ege Üniversitesi ve Tepecik Hastanesinin işçilerinin rektörlük karşısında başlatmış olduğu direniş 24. gününde.

İşçileri bugün CHP'den milletvekili adayı olabilmek için görevde bulunduğu DİSK Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Kani Beko ve beraberindekiler ziyaret etti.

Ege Üniversitesi işçilerinin onurlu bir mücadele verdiğini belirten Beko “15 yıldır kadro için sokaklardayız, taşeron işçilerin tamamına kadro istedik. İş güvencesi ve iş güvenliği için kadro talep ettik. Düzenlemeyi hem işçilerden hem de işverenlerden kaçırdılar. Ancak onların verdiği kadro bir çok işçi kesimini dışarda bıraktı. Genelgelerle kısmen düzelttik. Dışarıda işçi kalmaması için görüşmeler yaptık” dedi.

Rektöre çağrıda bulunan Beko şunları söyledi “Ben burada milletvekili adayı olarak değil DİSK'in eski genel başkanı olarak bulunuyorum. Hukuki süreci sonlanmasını beklemeden iş başı yapmanız için elimizden gelen neyse yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Disiplinli bir şekilde bu işi götürürseniz kazanacağınıza eminiz. Rektöre de mesaj göndermek istiyorum. Sizlerin daha fazla mağdur edilmemeniz için çağrıda bulunuyorum. Sizin yeriniz burası değil işyerlerinizdir. İş barışı bir an önce sağlanmalıdır. Sonuçta siz kazanacaksınız iş başı yapacaksınız".

Direnişteki işçileri Bornova emek ve demokrasi güçleri de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eğitim Sen İzmir Nolu 4 Nolu Şube Başkanı İsmail Hakkı Şimşek KHK'lerle binlerce kamu emekçisinin de ihraç edildiğini belirterek  aynı sorunları yaşadıklarını dolayısıyla birlikte mücadelenin önemli olduğunu vurguladı. 

15-16 Haziran bahar eylemlerini, Tekel Direnişini, cam işçilerinin direnişini hatırlatan Şimşek "Tarihi işçi sınıfı yazar, toplumsal değişimler sınıf mücadeleleriyle olur ve tarih hiç bir zaman geriye gitmez, Her zaman ileriye doğru değişimler gerçekleşir. Burada verdiğiniz mücadele tarihin sayfalarına mutlaka yazılacaktır" dedi. 16 yıldır ülkenin karanlık ve baskıcı bir dönemden geçtiğini, seçimlerin bu süreci tersine çevirmenin bir başlangıcı olduğunu da ekleyen Şimşek  karanlık  dönemin son bularak yeniden ve daha özgürlükçü ve demokratik bir ülkeyi kuracaklarına inandığını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Muharrem İnce Hakkari'de: Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim

SONRAKİ HABER

Barış akademisyenleri davasında hakimden avukata: Ne biçim adamsın?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...