27 Ağustos 2012 11:58

YYÜ’de eğitim takviminin durumu belirsiz

23 Ekim depremi sonrasında açılışı yılan hikayesine dönen ve geçtiğimiz yılı gruplar halinde yirmi günlük eğitimle kapatan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde 2012-2013 eğitim öğretim yılının nasıl geçeceği belirsizliğini koruyor. Zeve kampüsünde bulunan derslik binalarının güçlendirme ç

YYÜ’de eğitim takviminin durumu belirsiz
Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin Facebook sayfasından yaptığı duyuruya göre akademik takvimi başlama tarihinin 26 Eylül’den, 30 Ekim’e ertelenmesi talebinde bulundu. Öğrenci konseyi bu talebine gerekçe olarak ise 26 Eylül’den üç hafta sonrasına denk gelen kurban bayramını gösterdi. Kurban bayramı için hiçbir üniversitenin akademik takvimini değiştirme girişiminde bulunmaması ve sadece Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde böyle bir talebin gündeme gelmesi ise öğrenciler tarafından tepki ile karşılandı.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Öğrenciler ise asıl sorunun okul açıldıktan sonra barınma sorunu olacağını ve öğrenci konseyinin bu konuyu gündeme getirmesi gerektiğini ifade ettiler. Gazetemize konuşan öğrenciler duruma tepki göstererek konseyin kendilerine sormadan kendi kendilerine karar verdiklerini belirttiler. Öğrencilerden Yasemin Kaya  İstanbul’da yaşadığını ve şimdiden biletini aldığını belirterek akademik takvimin değişmesi kendisi ile aynı durumda olan çok sayıda öğrenciyi mağdur edeceğini söyledi. Hatice Demir ise her yerde öğrenciler kurban bayramı için memleketlerini gidip geldiklerini belirterek, “Okulun 1 ay geç açılması demek birçok gecikmelere neden olacaktır. En başta okulun 28 Haziran’da kapanması gerekirken 28 Temmuz’da kapanacaktır. Bununla birlikte stajları olan arkadaşlarımız stajlarına geç başlayacaktır. Haziran-temmuz atamaları var mezun olacak arkadaşlarımız bu atamalara yetişemeyecektir “ diyerek yaşanacak mağduriyete değindi.

REKTÖR BARINMA SORUNU OLABİLİR

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Peyami Battal ise  twitter üzerinden   okullarının neden geç açılacağını soran öğrencilere şöyle cevap verdi: “Merak etmeyin sizin için en uygun kararı alacağız Web sitemizi takip edin. 8000’in üzerinde barınma talebi olacak ve yurtlar bitmedi.Yurtlar ekim ortasında teslim edilmeye başlayacak. Barınma sorunu olabilir.” (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4+4+4 aileleri parçalıyor

SONRAKİ HABER

Eşitliği zıtlıkta görerek mağduriyetten mücadele devşiren “Minyatür”lerin müziği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa