27 Ağustos 2012 11:28

‘Artık bu ülkenin dağlarına barış gelsin’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Denizli İl Meclisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi düzenlediği panelde Şair ve Yazar Cezmi Ersöz ve HDK Genel Meclis Üyesi Serap Akpınar’ı ağırladı.HDK bileşenlerinin ilgi gösterdiği panelde Şair Ersöz, Türkiye’de sıkça görülen tekçi anlayışı ele

‘Artık bu ülkenin dağlarına barış gelsin’
Paylaş
Derya Solmaz

HDK bileşenlerinin ilgi gösterdiği panelde Şair Ersöz, Türkiye’de sıkça görülen tekçi anlayışı eleştirirken HDK adına konuşan Akpınar ise barışı kazanmak ve ölümleri durdurmak için HDK’nin mahalle mahalle örgütlenmesi, çalışma yürütmesi gerektiğini ifade etti.

ÜLKEDEKİ ‘YABANCI’ SORUNU

Şair Ersöz, Türkiye’de yaşayan halkların ‘yabancı’ olarak dışlandığını, ötekileştirildiğini belirterek, “Bu ülkede ciddi bir ‘yabancı’ sorunu vardır; Bu ülkede Hıristiyan, Ermeni, Rum ve hatta Müslüman olan Aleviler bile yabancıdır, kimilerine göre. Örneğin şahit olduğumuz gibi birçok yerde Alevi vatandaşlarımızın evleri işaretleniyor” dedi.

KADINLAR HDK’YE

“Bu ülkede kadınların, annelerin ve gençlerin söz hakkının olmadığı hiçbir alan ilerlemeyecek ve değişemeyecektir” diyerek sözlerine başlayan Akpınar, süren savaşın son bulması için kadınların daha fazla örgütlenmesi ve gelen cenazelere karşı sesini daha çok çıkarması gerektiğini belirtti.

ARTIK ‘GÜNEŞ’ GELSİN

Panelde söz alan bir gerilla annesi ise duygular anların yaşanmasına neden oldu. Şenay Eker, oğlu Sertavçiya’nın çatışmalarda yaşamını yitirdiğini ve oğluna ait bir mezarının bile olmadığını söylemesi savaşın gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Anne Eker’in, Sertavçiya’nın ‘dağın üstündeki güneş’ anlamına geldiğine söylemesinin ardından “Artık bu ülkenin dağlarına güneş, barış gelmeli” demesi önemliydi.

ÖRGÜTLENME VURGUSU

Katılımcıların soru ve görüşleriyle devam eden panelde HDK’nin faaliyetleriyle ilgili bir soruya Akpınar, mahalle mahalle çalışma yürütülmesi, örgütlenilmesi çağrısında bulunarak yanıt verdi. Panel, Akpınar’ın, bu ülkede artık çatışma ve ölümün değil, müzakere ve çözümün konuşulması gerektiğini vurgulayan sözleriyle son buldu. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı 935 lira asgari ücret 739 lira

SONRAKİ HABER

4+4+4 aileleri parçalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...