27 Ağustos 2012 10:31

‘MEB sorunlara çözüm bulmalı’

EĞİTİM-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim sisteminin başlamasına sayılı günler kalmasına rağmen öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticiler açısından bazı konularda belirsizliklerin sürdüğünü dile getirdi. Bu durumun kaygıları arttırdığını, sistemin sorunsuz başlamasının

‘MEB sorunlara çözüm bulmalı’
Paylaş

EĞİTİM-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim sisteminin başlamasına sayılı günler kalmasına rağmen öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticiler açısından bazı konularda belirsizliklerin sürdüğünü dile getirdi. Bu durumun kaygıları arttırdığını, sistemin sorunsuz başlamasının önünde engel olarak durduğunu vurgulayan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın başarılı başlangıç yapmasının en önemli belirtisinin, sistemi uygulamaya koyacak olan öğretmenlerin memnuniyet derecesi olduğu asla gözden kaçırılmamalıdır. Öğretmenlerin iş huzuru, aynı zamanda iç huzuruna bağlıdır” dedi.

‘İL EMRİ YENİDEN UYGULANMALIDIR’

Özer, Eğitim-Bir-Sen olarak MEB’e bir yazı göndererek, il emri uygulaması ve öğretmenlerin norm durumu başta olmak üzere, yeni eğitim sisteminin uygulamaya konulmasıyla yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesini istediklerini bildirdi. Zorunlu hizmete tabii personelin, öğretmen eşlerinin norm fazlası olması halinde bile özür grubu atamasının yapılması gerektiğini savunan Özer, MEB’den istediklerini şöyle sıraladı:
*Geçmiş yıllarda olduğu gibi ‘il emri’ yeniden uygulanmalıdır.
*İl dışı isteğe bağlı yer değiştirme dâhil tayini çıkan öğretmenlerin, aile bütünlüğünün sağlanamaması söz konusu ise istekleri dahilinde gerekirse il dışı ataması iptal edilmelidir.
*Alan değişikliği, yan alanı kapsayacak ve iller
arası da olacak şekilde ilk atamadan önce yapılmalıdır.
*Anadolu liselerine dönüştürülen okulların öğretmenlerinin daha fazla mağdur edilmemesi için sınav kazananlara öncelikle çalıştıkları kurumda Anadolu statüsü verilecek şekilde düzenleme yapılarak bir an önce atamaları yapılmalıdır.
*Öğrenim özrü dolayısıyla tayin isteyemeyenlerin mağduriyeti giderilmelidir.
*Okula kayıtta, 60-66 ay arası çocuklarda velilerin isteği baz alındığı gibi, 66-72 ay arası çocuklarda da velinin isteğinin dikkate alınması ya da sınıf öğretmeni-rehber öğretmen ve okul idaresinin yer alacağı kayıt komisyonunun incelemesi yeterli görülmelidir.
*Sınıf öğretmenlerinden norm fazlası olabilecek durumda olanların mağdur edilmemesi için,
norm fazlası olan öğretmenler eğitim bölgesi dışına çıkarılmamalıdır.
*5. sınıfların bazı derslerine sınıf öğretmenlerinin girmesine müsaade edilerek, norm fazlası öğretmenlerin bir sonraki tayin döneminde oluşabilecek norm açıklarında tayin isteyebilmesi ya da kurumunda norma dâhil olmasına imkân verilmesi için yeni sisteme geçiş sürecinde esnek davranılmalıdır.”(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Küçücük çocukları zorla okula başlatmak insanlık dışı bir tutumdur’

SONRAKİ HABER

Barış ertelenemez bir taleptir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...