27 Ağustos 2012 10:30

‘Küçücük çocukları zorla okula başlatmak insanlık dışı bir tutumdur’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 4+4+4 sistemiyle 66–72 ay arası çocukların okula başlatılmasının ailelerde büyük bir endişe ve kaygıya neden olduğunu belirterek, “Okul olgunluğuna erişmemiş küçücük çocukları zorla okula başlatmak, bilim dışı ve insanlık dışı bir tutumdur. Bu yoldaki ısrarcılık, anca

‘Küçücük çocukları zorla okula başlatmak insanlık dışı bir tutumdur’
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 4+4+4 sistemiyle 66–72 ay arası çocukların okula başlatılmasının ailelerde büyük bir endişe ve kaygıya neden olduğunu belirterek, “Okul olgunluğuna erişmemiş küçücük çocukları zorla okula başlatmak, bilim dışı ve insanlık dışı bir tutumdur. Bu yoldaki ısrarcılık, ancak kör ve karanlık zihniyetin yaklaşım biçimidir” dedi.
Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, “AKP’nin hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmadan, TBMM’de zor ve şiddet kullanarak dayattığı” 4+4+4 sisteminin, toplumda büyük endişelere neden olduğunu dile getirdi. Çocuklarını küçük yaşta okula göndermek istemeyen ailelerin, hekim raporu almak zorunda kaldığına dikkat çeken Sarı, “Dünyanın hiçbir yerinde karşılığı olmayan bu uygulama, AKP’nin toplum mühendisliği projesinin bir sonucudur” dedi.
Sarı, okul olgunluğuna erişmemiş çocukları zorla okula başlatmanın, bilim ve insanlık dışı bir tutum olduğunu belirtti. Bu yoldaki ısrarcılığın, “kör ve karanlık” zihniyetin yaklaşım biçimi olduğunu vurgulayan Sarı, şunları ifade etti: “Kendi siyasi emellerine ulaşmak adına küçücük çocukları kullanmaktan çekinmeyen bir zihniyeti elbette ki tarih de, halkımız da mahkum edecektir. Hükümetin, ailelerin çocuklarının geleceği ile ilgili tasarrufta bulunma hakkını gasp eden insan haklarına aykırı bu yaklaşımına ailelerin direnmesi, çocuklarını bu kör ve karanlık zihniyete kurban vermek istememesi anlaşılabilir ve sağlıklı bir tutumdur. Sağlıksız olan AKP zihniyetidir. Hükümetin ve AKP’nin yapması gereken, eğitim alanında büyük bir karmaşa ve çocukların taraf olacağı insanlık dramları yaşanmadan, ülkemizin geleceği üzerinde tahribat yapmadan bu uygulamayı durdurmasıdır. Bu hatalı yaklaşımdan bir an önce vazgeçilmelidir. Hatadan dönmenin bir erdem olduğu gerçeğini, Hükümetin ve AKP’nin anlamasını bekliyoruz.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Oksijen tüpü açık unutulunca okulun çatısı yandı

SONRAKİ HABER

‘MEB sorunlara çözüm bulmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa