27 Ağustos 2012 10:26

‘Yayladere’de tam bir işgal görüntüsü var’

BİNGÖL’ün Yayladere ilçesine bağlı Korlu (Şêxan) köyünde konuşan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yol boyunca askerle karşılaşmalarına dikkat çekerek, “Tam bir işgal görüntüsü var” dedi.BDP Yayladere İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Korlu (Şêxan) köyünde day

‘Yayladere’de tam bir işgal görüntüsü var’
Paylaş

BİNGÖL’ün Yayladere ilçesine bağlı Korlu (Şêxan) köyünde konuşan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yol boyunca askerle karşılaşmalarına dikkat çekerek, “Tam bir işgal görüntüsü var” dedi.
BDP Yayladere İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Korlu (Şêxan) köyünde dayanışma yemeği verdi. Yemeğe, BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken’in yanı sıra BDP yöneticileri ve DTK yöneticileri de katıldı. Programda konuşan Yayladere İlçe Başkanı Mehmet Ocak, yurttaşları selamladı. Yemeğin ardından konuşan DTK Daimi Meclis Üyesi A. Rıza Yurtsever, yaşanan siyasal gelişmelere dikkat çekerek, AKP’nin Kürt sorununa yaklaşımı ve politikalarını eleştirdi.
İdris Baluken, ilçeye geldiklerinde karşılaştıkları manzaraya dikkat çekerek, “Yol boyu bu coğrafyanın sömürüldüğünü gördük.Yol boyu askeri kışlalar, taburlar, karakollar deyim yerindeyse tam bir işgal görüntüsü var. Yanmış ormanlar, boşatılmış köyler, talan edilen Peri Vadisi öfkemizi büyütüyor” dedi. Yayladere’de yaşanan sorunların çözümü için Meclis’e komisyon kurulması teklifinde bulunduklarını hatırlatan Baluken, AKP, CHP ve MHP’nin bunu kabul etmediğini söyledi. Baluken, BDP’ye yönelik saldırılar ve hükümetin bu konudaki tutumuna tepki gösterdi. (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

Kerkük-Yumurtalık hattında yangın

SONRAKİ HABER

Zamlar geldi benzin tüketimi azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...