Meyve ağaçları yaprak kurdu nedeniyle kurumaya yüz tuttu

Urfa'nın Hilvan İlçesinde onlarca ağaç 'yaprak kurdu' adı verilen böcekler nedeniyle kurumaya yüz tuttu.

07 Mayıs 2018 13:54
Paylaş

Urfa'nın Hilvan İlçesinde onlarca ağaç 'yaprak kurdu' adı verilen böceklerin istilasına uğradı. Yetişmiş meyve ağaçları, henüz nedeni öğrenilmeyen bir sebepten dolayı 'yaprak kurdu' adı verilen böceklerini çoğalması nedeniyle kurumaya yüz tutu.

Yaklaşık 5 gündür bölgede bulunan meyve ağaçlarında sıkça görülen 'yaprak kurdu' kısa sürede ağaçların gövde ve dallarına yayılarak yaprakların yeşermesine engel oldu. Hilvan'daki bahçesinde bulunan meyve ağaçlarında oluşan 'yaprak kurdu' istilası karşısında neye yapacağını şaşıran çiftçi Abdullah Sütpak, yetkilerden yardım istedi.

Sütpak, “Bahçemdeki meyve ağaçlarını kontrol etmeye geldiğimde üzerlerinde yüzlerce hatta binlerce yaprak kurdunu görünce çok şaşırdım. Şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bir süre kendi ellerimle bu kurtları temizlemeye çalıştım ancak tekrar üremeye başladılar. Kimyasal mücadele başlatmak istiyorum ama ağaca zarar olur diye yapmadık. İlgili kuruluşlara cep telefonuyla çektiğimiz görüntüleri ulaştırıp bir an önlem almalarını istedik. Yoksa yetişmiş onlarca meyve ağaçları kuruyup gidecek” diye konuştu.

Öte yandan ağaç gövdesi ve dallarına yayılan yaprak kurtlarının görüntüsünü cep telefonuyla çekip sosyal medya hesabında kullanan Sütpak, “Bu ağaçlar için acilen önlem alınmasa kuruyacak” notunu düşerek yetkililerden destek istedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Türk-İş’ten ILO kararı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Sıfır imkanla kampanya yürütüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...