27 Ağustos 2012 09:01

Şemdinli ve Hozat’ta orman yangınları

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı topçu birlikleri tarafından Goman Dağı’na yapılan top ve obüs atışları sonucu ormanlık alanda yangın çıktı. Dersim’in Hozat ilçesi Balören köyünde de askerlerin açtığı ateş sonucu iki ayrı bölgede orman yangını çı

Şemdinli ve Hozat’ta orman yangınları
Paylaş

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı topçu birlikleri tarafından Goman Dağı’na yapılan top ve obüs atışları sonucu ormanlık alanda yangın çıktı. Dersim’in Hozat ilçesi Balören köyünde de askerlerin açtığı ateş sonucu iki ayrı bölgede orman yangını çıktığı belirtildi.

Şemdinli’de PKK tarafından gerçekleştirilen eylemler devam ederken, İlçe merkezinde hemen hemen her akşam geç saatlere kadar top ve obüs atışları yapılıyor. Yapılan atışlar sonucu ormanlık alanlarda yangın çıkıyor. Dün gece 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı topçu birlikleri tarafından Goman Dağı’na yapılan top ve obüs atışları sonucu ormanlık alanda yangın çıktı. Yetkililer yangına herhangi bir müdahalede bulunmazken, yangını söndürmeye giden yurttaşların da askerler tarafından “güvenlik” gerekçesiyle engellendiği öğrenildi.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Balören (Pakire) köyünde, dün akşam saatlerinde karakoldan atılan uçaksavar mermileri nedeniyle orman yangını çıktı. Açılan ateş sonucu Kızılköm (Gome Sûri) Mezrası bölgesindeki ormanlık alan ve Nergiz Baba Tepesi civarındaki ormanlık alanda yandı. Başlayan orman yangınlarından Kızılköm (Gome Sûri) mezrası bölgesindeki yangın köylülerin müdahalesi ile söndürülürken Nergiz Baba Tepesindeki orman yangınının ise büyüyerek devam ettiği bildirildi. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre son günlerde Hozat bölgesinde köy karakollarından ormanlık alanlara açılan ateş sonucu orman yangınları çıktığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇOMÜ’DE 4 akademisyenin görevine son verildi

SONRAKİ HABER

Sultan Küçük Esat belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...