27 Ağustos 2012 08:51

ÇOMÜ’DE 4 akademisyenin görevine son verildi

Eğitim-Sen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) dört araştırma görevlisinin işine son verildiğini açıkladı.Çanakkale Eğitim-Sen Şube Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ÇOMÜ’de Dr. Mustafa Ay, Dr. Özlem Erol Dayı, Dr. Sine Özmen Toğay ve Dr. Mine &C

ÇOMÜ’DE 4 akademisyenin görevine son verildi
Paylaş

Eğitim-Sen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) dört araştırma görevlisinin işine son verildiğini açıkladı.

Çanakkale Eğitim-Sen Şube Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ÇOMÜ’de Dr. Mustafa Ay, Dr. Özlem Erol Dayı, Dr. Sine Özmen Toğay ve Dr. Mine Çardak’ın işine son verildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Akademik liyakat ve demokrasi sözcüklerini ağzından düşürmeyen üniversite yöneticileri akademik kadro ilanlarını adeta adresi belli açıklamalarla verirken doktorasını birkaç yıl önce bitirmiş ve yardımcı doçent kadrosu bekleyen dört akademisyenin işine son verdi. Her biri en az 2 yıldır yardımcı doçent kadrosuna atanmayı beklerken bulundukları araştırma görevlisi kadrosundan da atılarak işsiz kalan bu genç beyinler ÇOMÜ’de kıyımın boyutunu açıkça gösteren son örnek olarak değerlendirildi. Üniversitelerde araştırma görevlileri bilimsel ve akademik ihtiyaca göre belirlenir ve ona göre doktora yaptırılarak öğretim üyesi olmak üzere yetiştirilirler. Bu amaçla yetiştirilmiş bilim insanlarına ivedilikle kadro sağlanması gerekirken işten atılmaları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yönetiminin bilim ve üniversiteye bakışını göstermektedir. Bu uygulama aynı zamanda hukuka aykırıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üretimden gelen gücümüzü kullanmalıyız

SONRAKİ HABER

Şemdinli ve Hozat’ta orman yangınları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...