27 Ağustos 2012 08:39

Taş ocağını istemiyorlar

Sapanca`ya bağlı Yanıkköy`de 35 yıl önce ruhsatı iptal edilmesine rağmen hızlı tren projesinin güzergâhında olduğu için yeniden ruhsat verilerek açılmak istenen taş ocağına tepkiler artarak devam ediyor. Yanıkköy sakinleri, çevre örgütleri, sendikalar, siyasi partiler köy meydanında yaptıkları eylem ve yürü

Taş ocağını istemiyorlar
Paylaş

ÇOCUKLAR TAŞ OCAĞI İSTEMİYOR

Köy meydanında gerçekleşen eyleme çok sayıda çocuk katılırken, ‘Yanıkköy`ü yakmayın`, ‘Doğayı yok eden, insanı da yok eder`, ‘Taş ocaklarına hayır` gibi dövizler taşıyarak taş ocağını istemediklerini gösterdiler. Yanıkköy adına ilk konuşmayı yapan köy sakini Selçuk Atılgan “Burası 150 yıldır bizim yaşam alanımız. Kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur. Zarar vermeye kalkanlar iyi bilmeliler ki sonuna kadar mücadele edip, hakkımız arayacağız.” Şeklinde konuştu.

'İNSANLARIN YAŞAM ALANI DARALIYOR'

Daha sonra konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ülkeyi yönetenlerin zihniyeti sayesinde çevreyi savunmanın vatan hainliği sayılmaya başladığını belirtirken “ çevreye, havaya, suya sahip çıkmak vatan hainliğimi. Buradakiler vatan hainimi?​” diye konuştu. Yapılacak taş ocağının hem çevreyi hem de yakındaki sapanca gölünü kirleteceğini belirten Serdaroğlu taş ocağının buraya açılmasının yasal olmadığını ve bu işin arkasında kim olursa olsun karşısında halk olduğunu vurguladı. Serdaroğlu son olarak “Taş ocakları insanların yaşam alanlarını daraltacak. Bunu devam ettirirlerse binlerce üyemizle gelir, o kamyonların önüne yatar, bu rantı size yedirmeyiz. Yüzlerce milletvekiline mektup yazdık. Eğer  DİSK`le karşı karşıya gelmek istiyorlarsa hodri meydan, biz buradayız. Ölmek var, dönmek yok. Kılıcınız keskin, yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu. Serdaroğlu’nun ardından eyleme katılan ve destek veren kitle örgütü temsilcileri de kısa birer konuşma yaptıktan sonra eylem köy halkının taş ocağına karşı yaptıkları yürüyüş ile son buldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde tecavüzün üzeri mi kapatılıyor?

SONRAKİ HABER

Futbol emekçilerinin örgütlenmesine adanmış bir yürek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...