05 Mayıs 2018 19:59

Acıbadem Tibaş Parkı gönüllüleri: Üsküdar belediyesi suç işliyor

Acıbadem Tibaş Parkı gönüllüleri, Tibaş Parkı'nın bulunduğu arazinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na 30 yıllığına kiraya verilmesini protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Acıbadem Tibaş Parkı gönüllüleri, Üsküdar Acıbadem Mahallesi’nde bulunan Türk Telekom binasıyla Tibaş Sitesi arasında yer alan Tibaş Parkı'nın bulunduğu arazinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na 30 yıllığına kiraya verilmesini protesto etti. Parkın önünde bir araya gelen mahalleli "Üsküdar Belediyesi suç işliyor” ,"Bu inşaatı durdurun”, “Acıbadem halkı park istiyor, Üsküdar Belediyesi cemaat yurdu yapıyor” pankartları açarak Tibaş Parkı'nın ve yeşil alanların gasbına izin vermeyeceklerini söyledi.

'PARK ALANINDA YENİDEN İNŞAAT FAALİYETLERİ BAŞLAMIŞTIR'

Açıklamada, "1998 yılında Tibaş Vakfı tarafından park yapılmış ve Acıbadem halkının kullanımına açılmıştır. 2003 yılında 'Belediye hizmet alanı' olarak bağışlanan yer için usulsüz bir şekilde imar değişikliği planı yapılarak inşaata başlanmıştır. İnşaat sırasında, bitişiğinde bulunan park alanına da müdahale edilmiştir. Tibaş Park Sitesi sakinleri park alanına yapılan müdahale için dava açmış, davanın kazanılması ile inşaat durdurulmuştur. Fakat inşaat nedeniyle park alanı kullanılamaz hale gelmiş, hafriyat ısrarlı bir şekilde kaldırılmayarak park alanı mezbele bir şekilde bırakılmıştır. 30.03.2016’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK aracılığıyla park alanını açık otopark yapmak istemiştir. Mahalle sakinlerinin müdahalesi ile otopark girişimi durdurulmuştur. 26 Mart 2017’de Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından bu alanda 'Şehit Mete Sertbaş Parkı ve Acıbadem Kültür Merkezi' açılışı yapılmış ve park alanında yeniden inşaat faaliyetleri başlamıştır" denildi.

'YEŞİL ALANLARIMIZ GASBEDİLMİŞTİR'

"Bugün burada halen devam eden bu kanuna aykırı inşaat için bir aradayız" denilen açıklama şöyle devam etti: İnşaatına başlanan yapı hakkında Üsküdar Belediyesine yapılan bilgi edinme başvurularının hiçbirine yanıt alınamamıştır. 15 Şubat 2018’de Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mahalleyi ziyaret ederek tüm mahalle sakinleri ile bir toplantı yapmış, bu toplantıda kendisine ısrarla yönetilen sorulara cevaben Acıbadem Kültür Merkezi olarak yapılacağı söylenen yerin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na 30 yıllığına kiraya
verildiğini söylemiştir. Bu kamusal bir alanın bir vakfa devredildiğinin itirafıdır. Hukuki olarak belediye hizmet alanı olarak bağışlanan bir yer, her hangi bir vakfa devredilemez, ticari bir amaç için kullanılamaz, cemaat yurduna dönüştürülemez. Kamuya ait yeşil alanlar, yani biz Acıbadem sakinlerine ait park gasbedilmiştir. Aynı zamanda afet toplanma alanımız da yok edilmiştir. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Bursa Nilüfer'de anıldı

SONRAKİ HABER

İsveç Parlamentosu'ndan OHAL koşullarındaki seçime protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...