27 Ağustos 2012 07:37

AKP'de Şahinler dönemi

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, demokratik zeminin Kürtlere kapatılmak istenmesinin büyük bir hata olacağını belirterek, "Ülkeyi bölmek istiyorsanız, bu bölünmek için atılacak en büyük adım olur. AKP'de şahinler dönemi başladı. İdris Naim Şahin ve Fatma Şahin, halkı isyana teşvik eden açıklamalar yapm

AKP'de Şahinler dönemi
Paylaş

Sakık, BDP'li Milletvekillerinin, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki tartışmalarla ilgili olarak TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

1994'de benzer olayların yaşandığını belirten Sakık, "O yıllarda yine böyle bir fırtına kopartılmıştı. Olayın tanığı ve sanığıyım. Kendini devletin sahibi zannedenler, bugün de BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve milletvekilliklerinin düşürülmesini talep ediyorlar" diyerek şöyle devam etti:

"Geçmişten ders almış olsalar, böyle davranmazlardı. Meclisteki fezlekelere baktığımızda İhaleye fesat karıştırma fezlekelerinin yüzde 83'ü AKP, yüzde 17'si MHP ve CHP, görevi kötüye kullanma fezlekelerinin yüzde 72'si AKP, yüzde 28'i CHP ve MHP ve sahtecilik ve dolandırıcılık fezlekelerinin yüzde 67'si AKP, yüzde 33'ünün CHP ve MHP'ya ait olduğunu, tüm bu fezlekelerde BDP'nin hiç fezlekesinin olmadığını görüyoruz. Düşünceyi açıklamaya ilişkin fezlekeler ise yüzde 100 oranında BDP için hazırlanmıştır. Tüm dünyada dokunulmazlık zırhı düşünceyi açıklamak için var. Bizler sorunun çözümü için geçmişte de bedel ödedik, bugün de bedel ödemekten kaçınmayız.

FATMA ŞAHİN, ÇİLLER'İN FARKLI VERSİYONU

AKP ve MHP işbirliği yaparak gencecik çocukları boğarak öldürenleri akladı, şimdi ise kanın durmasını isteyenlere karşı linç girişimi başlatıyor. AKP'de şahinler dönemi başladı. İdris Naim Şahin'den sonra şimdi de Fatma Şahin, halkı isyana teşvik eden açıklamalar yapmaktadır. Fatma Şahin, Tansu Çiller'in farklı versiyonudur. Toplumun şimdi Çiller'i nasıl andığını görmesini tavsiye ediyorum. MHP'nin önümüzdeki kurultayında bu şahinler genel başkanlığa aday olabilir."

ORDU MUSUNUZ POLİS MİSİNİZ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kandile Türk bayrağı dikilmeli" sözlerini sert bir dille eleştiren Sakık, "Siz kendinizi ne zannediyorsunuz? Ordu musunuz polis misiniz?" diyerek şöyle devam etti:
"Biz sizleri 12 Eylül öncesinden tanırız. Katlettikleri binlerce genci biliyoruz. Nasıl kendinizi devlet üstü kurum olarak görüyorsunuz? Kandil'in yolu Cudi'den, Şemdinli'den geçer. Kendi topraklarınıza bile gidemiyorsunuz. Siyaset dünyası Kürt sorunundan nemalanıyor, rant elde etmek istiyor. MHP ve AKP birbirleriyle yarışıyor. Müzakere yerine, Kürt sorunuyla mücadele ediyorlar. 90 yıldır sesimizi kısmaya çalışıyorsunuz. Asıl amaç, Kürt sorununun parlamentoda tartışılmamasıdır. Bu yöntem artık iflas etmiştir, müzakere kaçınılmazdır. Devlet, müzakereyle çözüm yolunda adım atmalıdır. 90'lı yıllarda mahkeme salonlarını demokrasi şölenine dönüştürdük, halkımızın özgürlük mücadelesini savunmak onur olacaktır."

PARLAMENTOYU GÖREVE DAVET EDİYORUZ

BDP'nin kapatılması yönündeki bir soruya da cevap veren Sakık, "Türkiye, siyasi parti mezarlığına dönüştü. Ama sorun yerinde duruyor" diyerek "Siyaset dünyası ve kurumlar bundan ders almalıdır. Parti kapatarak sorun çözülmüyor. Yargıçlar da artık bu realiteyi görmeli. Kürtlere demokratik zemini kapatmak istiyorlar bu hepimizin felaketi olur. Ülkeyi bölmek istiyorsanız, bu bölünmek için atılacak en büyük adım olur. Parlamentoyu göreve davet ediyoruz. Alelacele toplanmalıdır" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Şener’in partisi kapanıyor

SONRAKİ HABER

Cezaevinde tecavüzün üzeri mi kapatılıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...