27 Ağustos 2012 07:25

Şener’in partisi kapanıyor

Genel başkanları Abdüllatif Şener’in 12 Haziran seçimlerinde parlamentoya girememesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Türkiye Partisi (TP), kapanma kararı aldı.Geçmiş hükümetlerde Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenen ancak yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle AKP’den yo

Şener’in partisi kapanıyor
Paylaş

Geçmiş hükümetlerde Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenen ancak yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle AKP’den yollarını ayıran Abdüllatif Şener’in kurduğu TP’nin son MKYK toplantısında kapanma kararı alındığı ortaya çıktı.

Son seçimlerde Sivas’dan bağımsız aday olan Şener, yasal zorunluluk gereği genel başkanlık görevinden ve partisinden ayrılmış, ancak yeterli oy alamamıştı. Şener, daha sonra genel başkanlık görevine de dönmedi.

GEREKÇE MALİ PROBLEMLER

Partinin kapanmasında mali problemlerin etkili olduğu iddia edildi. Şener’in ise siyasetten uzaklaşarak Çankaya Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapacağı belirtildi.

AKP’NİN KURUCUSUYDU

Şener, Refah-yol ve AKP Hükümetlerinde Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu, milletvekili olarak 4 dönem parlamentoda yer aldı.

AKP’nin kurucuları arasında yer alan Şener, görüş ayrılığı gerekçesiyle 2007 seçimlerinde AKP’den aday olmadı.

25 Mayıs 2009’da ise Türkiye Partisini kurarak genel başkanlık görevini üstlendi. TP’nin kurulduğu dönemde AKP’ye alternatif olacağı iddia ediliyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye sınırındaki illerin esnafı için yasa teklifi

SONRAKİ HABER

AKP'de Şahinler dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...