04 Mayıs 2018 21:43

Güney Kore Devlet Başkanı Moon, 22 Mayıs'ta Trump ile görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'i 22 Mayıs'ta Beyaz Saray'da ağırlayacak.

Fotoğraflar: Kore Zirvesi Basın Topluluğu/AA ve Bayaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump ile Kore Cumhuriyeti (Güney Kore) Devlet Başkanı Moon Jae-in'in 22 Mayıs'ta Beyaz Saray'da bir araya geleceği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump-Moon görüşmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 22 Mayıs'ta Beyaz Saray'da görüşecek iki liderin üçüncü kez bir araya geleceği ve iki ülke arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğu vurgulandı. Görüşmede, 27 Nisan'da Moon ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki zirve sonrasında yaşanan diplomasi sürecinin ele alınacağı ve Trump'ın ilerleyen haftalarda Kim ile yapacağı görüşmenin de konuşulacağı kaydedildi.

ABD Başkanı Trump, dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim ile görüşecekleri yerin ve görüşme tarihinin belli olduğunu ve bunları kısa süre içinde açıklayacaklarını bildirmişti. Trump, "Seyahat ayarlandı. Şu anda elimizde bir tarih ve lokasyon var. Çok yakında bunları açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Trump, daha önceki bir açıklamasında ise Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilerleyen haftalarda yapacağı görüşmenin Kuzey Kore-Güney Kore sınırındaki Barış Evi'nde olabileceğini söylemişti. (Washington/AA)

ÖNCEKİ HABER

'Cumhur İttifakı' protokolünün tam metni açıklandı

SONRAKİ HABER

Bakan Sarıeroğlu: 657 sayılı kanunda herhangi bir düzenleme yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...