27 Ağustos 2012 04:22

‘Hükümetin gerçek yüzünü herkese gösterelim’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul’un çeşitli ilçelerinde düzenlediği etkinliklerde, Hükümetin savaş politikalarına karşı birlik ve mücadele çağrısı yaptı.Etkinliklerde 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlarda olma çağrısı yapıldı. HDK’nin İstanbul Esenyurt, Esenler, Kartal, Su

‘Hükümetin gerçek yüzünü herkese gösterelim’
Paylaş

Etkinliklerde 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlarda olma çağrısı yapıldı. HDK’nin İstanbul Esenyurt, Esenler, Kartal, Sultangazi ilçelerindeki buluşmalarına yüzlerce kişi katıldı.

‘ARTIK İZİN VERMEYELİM’

Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen “Barış-Aşiti” başlıklı şölene sanatçılar; İlkay Akkaya, Agire Jiyan ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında Tüzel, “Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek isteyenlerin artık gençlerimizin, çocuklarımızın canlarını almasına artık izin vermeyelim” dedi.

‘GERÇEKLERİ GÖSTERELİM’

Tüzel, HDK Esenler İlçe Meclisi’nin çağrısıyla yapılan toplantıda da halkla bir araya geldi.

HDK’nın savaşa ve şovenist dalgaya karşı yürüttüğü “Ölüm Değil Çözüm Çatışma Değil Müzareke” şiarı etrafında örgütlediği çalışmanın yerel ayaklarından biri olan Esenler HDK halk toplantısına çok sayıda vatandaş, köy dernekleri, siyasi parti ve demokratik kurum temsilci de katıldı. Toplantıda konuşan Tüzel “Ülkemizi yakıcı bir şekilde tehdit eden savaşçı politikalara, emekçi halkların sömürülmesine, kentsel dönüşüme ve farklı inançlar üzerindeki yok sayma ve inkar politikalara karşı hep birlikte bir halk yürüyüşünü, Esenler yerelinde de bu halk toplantısıyla başlatmış olacağız” dedi. Hükümet politikalarını eleştiren Tüzel, Kürt sorununu çözme, işsizliği bitirme, yolsuzluğa karşı mücadele sözü vererek iktidara gelen AKP’nin bu sorunları çözmek yerine daha çok büyüttüğünü ifade etti. Tüzel, “Hükümetin gerçek yüzünü herkese göstermeli ve gerçekleri anlatmalıyız” dedi. Yerel seçim sürecine HDK’nın partileşerek gireceğini ve herkesin bu zor ama onurlu mücadele görev alması gerektiğini belirten Tüzel, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne güçlü bir katılım için çalışma yapılması çağrısıyla konuşmasını noktaladı.

‘SAVAŞ BİR AN ÖNCE SON BULSUN’

Kartal Meydanında düzenlenen ‘Barışa bir şans ver’ başlıklı buluşma, HDK’nin yanı sıra emek ve demokrasi güçleri tarafından düzenlendi. Buluşmaya çok sayıda yerel sanatçı, Alevi örgütü temsilcileri, savaşta yaşamını yitiren asker ve gerilla aileleri ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel katıldı. Burada konuşan aileler, savaşın biran önce son bulmasını ve artık Türk ve Kürt gençlerinin ölmemesi için adım atılmasını istedi.

SULTANGAZİ’DE YÜRÜYÜŞ

HDK, son dönemde Alevilere yönelik artan saldırıları Sultangazi’de protesto etti.

HDK Sultangazi İlçe Yürütmesi adına basın açıklamasını okuyan Hevin Cümsen, “Ülkemizde milyonlarca Alevi vatandaşımız bu konuda büyük sıkıntı yaşamaktadır. Cemevleri hala ibadethane olarak sayılmamakta, yıkılması gereken kaçak yapılar olarak nitelendirilmektedir” sözleriyle Hükümeti eleştirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Suriye’ye müdahale ederse pişman olabilir

SONRAKİ HABER

Sendikalar ölü toprağından silkinmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...