03 Mayıs 2018 18:02

Milli Eğitim Bakanı: Öğretmen atamaları sözleşmeli olarak yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bundan sonraki süreçte de öğretmen atamalarının sözleşmeli olarak yapılacağını ifade etti.

Görsel: Pixabay

Paylaş

OHAL süresince tüm öğretmen atamalarını sözleşmeli olarak yapan AKP Hükümeti, bundan sonraki süreçte de öğretmen atamalarını sözleşmeli yapacağını bir kez daha beyan etti. Mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kadrolu öğretmen istihdamının 900 bin, sözleşmeli öğretmen sayısının ise 50 bine yakın olduğunu belirterek “Bundan sonraki süreçte öğretmen istihdamını sözleşmeli gerçekleştireceğiz. Dört yıllık çalışma süresi sonunda bu öğretmenlerimizi kadroya alacağız. Milli eğitimdeki ilgili personel sistemini uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

EĞİTİM SEN: OHAL’DE GÜVENCE YOK

OHAL döneminde çıkarılan 652 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmen atamanın yolunun açıldığını ve OHAL dönemi boyunca atanan tüm öğretmenlerin sözleşmeli olarak atandığını hatırlatan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, OHAL süresinde iş güvencesinin fiilen ortadan kaldırıldığını söyledi. Öğretmen atamalarında KPSS’nin de kriter olmaktan çıkarıldığını, liyakatin yok edilerek mülakata dayalı alımların yapıldığını ifade eden Aydoğan, MEB’in performans sitemine karşı başlattıkları mücadelenin de bunun bir parçası olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de 'Çocuğa dönük cinsel istismar'la ilgili halk toplantıları

SONRAKİ HABER

'Terörist' olmakla suçlanan gençler İHD’ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa