27 Ağustos 2012 03:49

KESK: Tutuklu sendikacıları serbest bırakın

68 KESK üye ve yöneticisinin tutuklanması ikinci ayında yurt genelinde yapılan eylemlerle protesto edilerek tutuklu sendikacıların derhal serbest bırakılması istendi.KESK Ankara Şubeler Platformu, KCK adı altında yapılan operasyonlar sonucu tutuklanan 68 üye ve yöneticisinin serbest bırakılması için Kızılay’da kitlesel oturma eylemi yaptı.

KESK: Tutuklu sendikacıları serbest bırakın
Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu, KCK adı altında yapılan operasyonlar sonucu tutuklanan 68 üye ve yöneticisinin serbest bırakılması için Kızılay’da kitlesel oturma eylemi yaptı. “Özgür kürsü”nün kurulduğu eylemde annelerine ve babalarına seslenen tutuklu sendikacıların çocukları, anne ve babalarının serbest bırakılmasını istedi. Eğitim Sen Ankara 2 No’lu şube yöneticisi Erhan Turgut’un çocukları Berfin ve Rozerin babalarına özlemlerini dile getirdiler. Çocuklar, babalarının doğum günü olduğunu belirterek kürsüden babalarının doğum gününü kutladılar.

Ankara’daki eylemde “Zindanlar boşalsın, tutsaklara özgürlük”, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Tutuklu sendikacıların çocukları anne ve babalarının fotoğraflarını taşıdılar.

SENDİKAL FAALİYET SORGULANIYOR

KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in kalp krizi geçirmesi sebebiyle katılamadığı eylemde konuşan KESK Mali Sekreteri Ali Berberoğlu, tutuklu KESK’lilerin 2 aydır cezaevinde tutulduğunu hatırlattı.  Berberoğlu, Türkiye’nin birçok yerinde “Özgür kürsüler” kurduklarını ve buradan görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat, tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılması taleplerini haykırmak için alanlarda olduklarını kaydetti. Tutuklu arkadaşlarının yasal sendikal faaliyetlerinin “yasa dışı” gösterilmeye gayret edildiğini söyledi.  “AKP hükümetinin sendikal haklar kapsamındaki faaliyetleri sorgulamakla suç işlediklerini belirten Berberoğlu, “Bizler, ortak değerlerimize sahip çıkmaya devam edecek, bu oyunu bozacağız” dedi. Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da, arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirterek, uzun tutukluluk sürelerine dikkat çekti.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

İHD Ankara Şube Başkanı Halil İbrahim Vargün de, AKP hükümetinin toplumun bütün kesimlerini TMK ile baskı altına aldığını ve tüm kesimlere savaş açtığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, “Özgür Kürsü”ye tutuklu sendikacıların çocukları çıkarak birer konuşma yaptı. Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin’in çocukları, Berfin ve Adar, babalarına özlemlerini dile getirirken, Eğitim Sen Ankara 2 No’lu şube başkanı Erhan Turgut’un çocukları, Rozerin ve Helin de aynı gün doğum günü olan babalarının doğum günlerini kutlayarak babalarını cezaevinde değil yanlarında istediklerini söylediler. (HABER MERKEZİ)


İSTANBUL, İZMİR, ADANA VE VAN’DA EYLEM VARDI

İstanbul’da KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul İl Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulunun çağrısıyla Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen kamu emekçileri arkadaşlarının hukuksuz biçimde tutuklandığını belirtti. Tutuklanan sendikacıların fotoğraflarıyla Tramvay Durağına yürüyen kitle, sloganlarla AKP Hükümetini protesto etti. Yapılan açıklamada konuşan Eğitimsen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Evrim Dirican, KESK’in mücadele kararlılığının  AKP Hükümeti’ni rahatsız ettiğini dile getirerek “AKP baskı ve tutuklamalarla KESK’i sindirmeye çalışıyor” dedi. Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, KESK’i hedef alan operasyonların son halkasının üzerinden iki ay geçtiğini hatırlattı. “Barış isteyen KESK’e dokunma” ve “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganlarını atan KESK üyeleri adına konuşan Eğitim-Sen 6 Nolu şube yönetim kurulu üyesi Mehmet Doğan, sendikal haklar kapsamında yapılan faaliyetlerin sorgulanmasının asıl suç olduğunu söyledi. Doğan, eğer  hukuka, adalete, insan haklarına zerre kadar saygınız kaldıysa arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın diye konuştu. KESK Adana Şubeler Platformu tutuklu KESK’lilerin serbest bırakılmasını isteyerek, tüm Adana halkını 1 Eylül Barış Mitingine davet etti. İnönü Parkı’nda yapılan açıklamada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, KESK’in tüm baskılara rağmen ayakta olduğunu söyledi. KESK Van Şubeler Platformu üyeleri de 68 KESK üye ve yönetcisinin iki aydır tutuklu olmasını prtesto ederek Mavi Plaza önünde Feqiye Teyran Parkı’na yürüdü. Burada yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar, baskılarla bizi sindireceklerini sananlara bir kez daha sesleniyoruz “Mücadelemiz devam edecek” dedi. Yapılan açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yapan KESK’liler, eylemlerine son verdi.

ÖNCEKİ HABER

Fındık fiyatı düşük üretici zorda

SONRAKİ HABER

Başakşehir AVM’de yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...