27 Ağustos 2012 03:45

Sendika, ilan için üyelerinden para topluyor

ANADOLU Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yer değiştirme sistemi mağdurları için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı makamına kaleme aldığı mektubu, ulusal bir gazetede yayınlatmak için kampanya başlattı. Üç günde 188 kişiden 5 bin 882 lira toplayan sendika, bu parayı 10 bin liraya çıkarara

Sendika, ilan için üyelerinden para topluyor
Paylaş

ANADOLU Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yer değiştirme sistemi mağdurları için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı makamına kaleme aldığı mektubu, ulusal bir gazetede yayınlatmak için kampanya başlattı. Üç günde 188 kişiden 5 bin 882 lira toplayan sendika, bu parayı 10 bin liraya çıkararak tam sayfa ilan vermeyi planlıyor.
Mektupta şu ifadelere yer veriliyor: “Getirilen zorunlu hizmet affı yüksek KPSS puanlarımıza rağmen bizi Doğu’ya çakılı kıldı. Hele sınıf öğretmenleri yeni sistem ile doğuda bile norm fazlasıdır. Emekliliğe kadar bekar, ebedi sürgündür! Öğretmenin eşine, çocuğuna hatta sağlığına kavuşması puana, kontenjana tabidir, yani imkansıza endekslidir. Bize ‘Eşin senin yanına gelsin’ denmekte, eşimizin ne iş yaptığını, çocuğumuzun okulunu, tedavilerini, geçim durumumuzu soran yoktur… Ailesini özleyen ‘ücretsiz izin alsın’ açılımı pek çok meslektaşımızı işinden ve aşından edecek bir yaklaşımdır. Eşi ve ailesi tarafından istifaya zorlanan öğretmenlerin çoğu kadındır. Binlerce kilometre öteden bir evliliği yürütmek, internet başında çocuğuna mama yedirmek, onları yalnızca bayramlarda koklamak bizi perişan etmektedir.” (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Yalanın bini bir para

SONRAKİ HABER

Beyoğlu susarsa Türkiye susar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa