02 Mayıs 2018 10:01

CHP'li İrgil: Sağlıkçıyı ve öğretmeni unutursanız işiniz zor

CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, iktidarın sağlık ve eğitim alanında atanmayı bekleyen emekçilerin beklentilerini karşılaması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: CHP basın bülteni

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, iktidarın vergi yapılandırmasından, emekli ikramiyesine arka arkaya sıraladığı seçim vaatleri arasında eksikler olduğunu belirterek “İktidar oy için, hâlâ atanmayı bekleyen sağlıkçıyı ve öğretmeni, eş tayinlerini ve güvenlik soruşturmalarını da unutmamalı” dedi.

İktidara seçim vaatleri konusunda önemli bir tüyo verdiğini ifade eden İrgil, sağlık ve eğitim alanında atanmayı bekleyen, atanmış olup da göreve başlamayı bekleyen ve atandığı yerde çoluk çocuğundan ayrı çalışmak zorunda kalanların insani beklentilerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. “İktidar vaatlerinde sağlıkçıları ve öğretmenleri unutursa işi zor” diyen İrgil, her iki bakana da seçim öncesi atama ilanlarına çıkma çağrısında bulundu.

9 bin sağlıkçı atamasında adil bir dağılım yapılmadığını kaydeden CHP’li İrgil, iktidarın 27 bin sağlıkçı ataması sözünü hatırlatarak “Söz verdiğiniz atamaları ilan etmeli ve kılavuzunu hemen yayımlamalısınız, yoksa inandırıcı olmayacaksınız” dedi.

MEB SAMİMİ DEĞİL

25 bin öğretmen alım ilanının da seçim sonrasına bırakılmasını eleştiren İrgil “Öğretmenin tehdide değil teşvike ihtiyacı var. Alım ilanlarının seçim sonrasına bırakılması yanlış bir tutum” dedi. İrgil, her fırsatta eğitimdeki sorunların acil çözüm beklediğini söylediklerini ve hükümeti uyardıklarını belirterek şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığının işi zor, eğitimde öyle çok yanlış karar ve uygulamaya gidildi ki, seçimde hepsinin hesabı sorulacak. Bütün sorunları seçime kadar çözemezler ancak liseye yerleştirme işlemlerinin veya öğretmen alım ilanının seçim sonrasına bırakılması Milli Eğitim Bakanlığının samimiyetsizliğini gösteriyor. O nedenle, en azından alım ilanına seçim öncesi çıkın ki biraz puan toplayın. Tabii iktidar oy almak istiyorsa hâlâ atanmayı bekleyen öğretmen kadar, ailesini parçaladığı sözleşmeliyi de unutmamalı ve aile bütünlüğünü yerine getirmeli. Ayrıca okullardaki öğrenci-veli-öğretmen ilişkisini bozucu, huzursuz edici öğretmen performans sisteminden de vazgeçilmeli. Öğretmenlerin itibarı artık gözetilmeli” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anne ve kızına müebbet istemi

SONRAKİ HABER

Özge Kandemir davasında şoföre 3 yıl 4 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...