01 Mayıs 2018 16:43

Paşinyan, parlamentodan başbakanlık için yeterli oyu alamadı

Ermenistan parlamentosunda, başbakanlık seçimlerine tek aday olarak giren muhalif lider Nikol Paşinyan, yeterli oyu alamadı.

Fotoğraf: Yerevantsi/Wikimedia Commmons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Ermenistan parlamentosunda, başbakanlık seçimlerine tek aday olarak giren muhalif lider Nikol Paşinyan, iktidardaki Cumhuriyetçi Parti'nin destek vermemesi üzerine başbakan olarak seçilmesi için yeterli oy alamadı.

105 üyeli Ermenistan Parlamentosu'nda yapılan oylamada Paşinyan'a sadece 45 oy çıktı. Başbakan olarak seçilmesi için 53 oya ihtiyacı vardı.

Paşinyan tüm vekilleri 'hayır' oyu kullanan iktidardaki Cumhuriyetçi Partiliyi "Ermeni halkına savaş açmakla" suçladı.

Muhalif lider destekçilerine başkent Erivan'ın en büyük meydanında toplanmaları çağrısı yaptı ve daha sonra kendisi de göstericilere katıldı.  Parlamento'daki oylama sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 20 bin kişi vardı.

Oylamayı dev ekrandan izleyen göstericiler sonucu öğrenir öğrenmez, cep telefonlarının ışıklarını açarak yeniden gösterilere başladı.

Ermenistan Anayasası’na göre yeni oylamanın 7 gün sonra yapılması bekleniyor. Eğer ikinci oylamadan da sonuç çıkmazsa parlamento otomatik olarak feshedilmiş olacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD: Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyon başladı

SONRAKİ HABER

Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa Şampiyonu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...